Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Metavallon VC: Νέα Seed επένδυση στην Krotos

Η καινοτόμα Startup που ίδρυσε ο Έλληνας founder Ορφέας Μποτέας αναπτύσσει εργαλεία λογισμικού που επιτρέπουν στους επαγγελματίες του ήχου να παράγουν και να προσαρμόζουν τον ήχο εύκολα εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο.

Η Metavallon VC ανακοίνωσε σήμερα τη Seed επένδυσή της στον Krotos, την εταιρεία λογισμικού που δίνει τη δυνατότητα στους δημιουργούς περιεχομένου να σχεδιάζουν ήχο και ηχητικά εφέ πιο γρήγορα, απλοποιώντας και επιταχύνοντας σημαντικά τη σημερινή αργή και περίπλοκη διαδικασία (workflow) παραγωγής. Η Metavallon VC ηγείται του επενδυτικού γύρου που συμπληρώνεται από την Old College Capital και από στρατηγικούς επενδυτές-αγγέλους.

O Krotos, μια εταιρεία με έδρα το Εδιμβούργο που ιδρύθηκε το 2013 από τον Ορφέα Μποτέα, αναπτύσσει εργαλεία λογισμικού που επιτρέπουν στους επαγγελματίες του ήχου να παράγουν και να προσαρμόζουν τον ήχο εύκολα και να εξοικονομούν ώρες επεξεργασίας, ανοίγοντας έτσι νέες ευκαιρίες στη δημιουργία ήχου και επιτρέποντάς τους να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους. Η τρέχουσα γκάμα προϊόντων περιλαμβάνει εργαλεία που βοηθούν στο σχεδιασμό, την αυτοματοποίηση και την παραγωγή σύνθετων ηχητικών εφέ σε δευτερόλεπτα όπως ηχητικά εφέ Sci-Fi, wooshes (φασαρία) & transitions (μεταβάσεις), ήχους οχημάτων, πραγματικά & Sci-Fi όπλα, SFX (ζώα, φρούτα & λαχανικά, ηλεκτρονικοί ήχοι, δέρμα, κ.λπ.) και φωνητικά ηχητικά εφέ (φωνή πλασμάτων, επεξεργασία διαλόγων, επεξεργασία φωνής). Τα εργαλεία λογισμικού του Krotos έχουν γίνει βιομηχανικά πρότυπα στο post-production κινηματογραφικών ταινιών και στον ήχο παιχνιδιών, έχοντας αποκτήσει έναν συνεχώς διευρυνόμενο κατάλογο πελατών μεγάλων στουντιο του Hollywood και τίτλων παιχνιδιών ΑΑΑ, όπως τα Stranger Things, Game of Thrones, The Lion King, Avengers, Captain Marvel, Star Trek και πολλά άλλα.

O Krotos στοχεύει στην αγορά λογισμικού επεξεργασίας βίντεο και ήχου, η οποία αναμένεται να φτάσει σε μέγεθος τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2024. Η εταιρεία διαθέτει ήδη 5 σειρές προϊόντων και περίπου 100 add-ons που χρησιμοποιούνται από χιλιάδες επαγγελματίες του ήχου και μουσικούς παραγωγούς σε 65 χώρες. Ο παρών γύρος χρηματοδότησης θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της ομάδας, την επιτάχυνση της προώθησης στην αγορά, και την ολοκλήρωση νέων pilots με πελάτες και τεχνολογικούς συνεργάτες της εταιρείας.

Ο ιδρυτής του Krotos, Ορφέας Μποτέας, δηλώνει: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με τον Γιώργο και την ομάδα της Metavallon VC για να υλοποιήσουμε το όραμά μας και να πάμε τoν Kroto στο επόμενο επίπεδο. Αυτό θα μας επιτρέψει να διευρύνουμε σημαντικά την προσφορά προϊόντων μας και να επιτρέψουμε σε περισσότερους δημιουργούς να κάνουν τον κόσμο της ψυχαγωγίας να ακούγεται συναρπαστικός.»

Ο Γιώργος Καραντώνης, συνέταιρος του Metavallon VC, αναφερει: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τον Kroto ως την πιο πρόσφατη επένδυση στο χαρτοφυλάκιο της Metavallon I. Πιστεύουμε ότι ο Krotos διαθέτει ήδη μια δοκιμασμένη λύση με ένα εντυπωσιακό πελατολόγιο παγκοσμίως και πως με τα κεφάλαια του γύρου θα βάλει πλώρη ώστε να καταστεί ο κορυφαίος πάροχος τεχνολογίας για τα εκατομμύρια των δημιουργών περιεχομένου εκεί έξω. Ως αποτέλεσμα, αναμένουμε μία εκθετική αύξηση των πωλήσεων. Είμαστε επίσης χαρούμενοι γιατί ο Ορφέας σχεδιάζει να βασίσει σημαντικό μέρος των μελλοντικών δραστηριοτήτων της εταιρείας στην Ελλάδα.»

Ο Krotos αυτή τη στιγμή έχει ανοίξει θέσεις εργασίας τόσο στο τεχνικό πεδίο, όσο και για customer support και marketing. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Διαβάστε επίσης:

KPMG: Έσπασαν όλα τα ρεκόρ οι επενδύσεις των VCs το 2021

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις