Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το YouTube απαγορεύει στα ρωσικά κανάλια να έχουν έσοδα από διαφημίσεις

Το μποϋκοτάζ των ισχυρών social media συνεχίζεται με το YouTube να αποκλείει τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης από κάθε προβολή και κέρδος στην πλατφόρμα του.

Το YouTube απαγόρευσε στο κρατικής ιδιοκτησίας ρωσικό μέσο ενημέρωσης RT και άλλα ρωσικά κανάλια να έχουν έσοδα από διαφημίσεις, οι οποίες παίζουν μαζί με τα βίντεο τους στην πλατφόρμα του, κάτι παρόμοιο με αυτό που έκανε το Facebook που περιόρισε την πρόσβαση και την διάδοση νέων από ρωσικά κυβερνητικά ελεγχόμενα media, μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Επικαλούμενο «εξαιρετικές συνθήκες», το YouTube ανακοίνωσε πως «αναστέλλει τη δυνατότητα αριθμού καναλιών να έχουν έσοδα από το YouTube, περιλαμβανομένων ρωσικών καναλιών που σχετίζονται με πρόσφατες κυρώσεις», όπως αυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η τοποθέτηση διαφημίσεων ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από το YouTube.

Συγκεκριμένα, η EE ανακοίνωσε την Τετάρτη κυρώσεις σε βάρος ατόμων, μεταξύ των οποίων η Μαργκαρίτα Σιμονιάν, την οποία περιέγραψε ως διευθύντρια του RT και «κεντρική φυσιογνωμία» της ρωσικής προπαγάνδας.

Τα βίντεο των εν λόγω καναλιών θα αναφέρονται επίσης λιγότερο συχνά μεταξύ αυτών τα οποία συστήνονται από το YouTube, δήλωσε ο εκπρόσωπος του YouTube Φαρσάντ Σαντλού. Ο ίδιος πρόσθεσε ακόμη πως το RT και αρκετά άλλα κανάλια δεν θα είναι πια προσβάσιμα στην Ουκρανία έπειτα από αίτημα της ουκρανικής κυβέρνησης.

Ο Ουκρανός υπουργός Ψηφιακού Μετασχηματισμού Μιχαΐλο Φεντόροφ έγραψε νωρίτερα στο Twitter ότι ήρθε σε επαφή με το YouTube «για να μπλοκάρει τα προπαγανδιστικά ρωσικά κανάλια – όπως τα Russia 24, TASS, RIA Novosti». Το RT και η Σιμονιάν δεν απάντησαν όταν τους ζητήθηκε να σχολιάσουν σχετικά ενώ το YouTube αρνήθηκε να κατονομάσει τα άλλα κανάλια που περιόρισε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις