Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Ban” του YouTube σε Sputnik και RT

Το YouTube διέκοψε πρόσφατα επίσης την εισροή εσόδων από τις διαφημίσεις για τα ρωσικά κανάλια.

Το YouTube μπλοκάρει τα κανάλια που είναι συνδεδεμένα με το Russia Today και το SPUTNIK σε ολόκληρη την Ευρώπη, με άμεση ισχύ, σύμφωνα με ανακοίνωση. «Μπλοκάρουμε τα κανάλια του YouTube από το Russia Today και το SPUTNIK σε ολόκληρη την Ευρώπη, με άμεση ισχύ. Τα συστήματά μας χρειάζονται λίγο χρόνο πριν να είναι πλήρως λειτουργικά. Οι ομάδες μας συνεχίζουν να επιτηρούν την κατάσταση 24 ώρες το 24ωρο για να ενεργήσουν το συντομότερο δυνατόν», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η YouTube, θυγατρική της Google.

Χθες, η Facebook του ομίλου Meta αποφάσισε να μπλοκάρει στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το περιεχόμενο που δημοσιεύεται από τα RT και SPUTNIK. «Δεχθήκαμε αιτήματα από πολλές κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης να λάβουμε επιπλέον μέτρα απέναντι στα μέσα ενημέρωσης που ελέγχονται από το ρωσικό κράτος», έγραψε ο Νικ Κλεγκ, αντιπρόεδρος της Meta στο Twitter επικαλούμενος τον εξαιρετικό χαρακτήρα της κατάστασης».

Τα μέτρα που λαμβάνουν YouTube και Facebook είναι αποτέλεσμα της απαγόρευσης λειτουργίας των δύο μέσων που ανακοίνωσε την Κυριακή η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την διασπορά ψευδών (ειδήσεων) με στόχο την δικαιολόγηση του πολέμου του Πούτιν. Η ανακοίνωση αφορά την παρουσία των RT και SPUTNIK στο ίντερνετ και την τηλεοπτική τους μετάδοση.

Διαβάστε επίσης:

Το YouTube απαγορεύει στα ρωσικά κανάλια να έχουν έσοδα από διαφημίσεις

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις