Η Uber είδε τις διαδρομές να επιστρέφουν κατά 90%

Newsroom
2'

Η Uber αύξησε τις οικονομικές προοπτικές της για το πρώτο τρίμηνο του 2022, επικαλούμενη ταχύτερη από την αναμενόμενη ανάκαμψη. Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε άλμα στις πρώτες συναλλαγές πριν κλείσει με πτώση 4%.

Ο γίγαντας του ride-hailing ανέφερε σε μια κατάθεση στην SEC ότι αναμένει πλέον προσαρμοσμένα EBITDA μεταξύ 130 και 150 εκατ. δολαρίων, ενώ ανέμενε 100 έως 130 εκατ. δολάρια. Η εταιρεία εκτιμά επίσης ότι θα παρουσιάσει “διαδοχική βελτίωση” τόσο στον τομέα της κινητικότητας όσο και στον κλάδο της παράδοσης προσαρμοσμένων EBITDA, από τρίμηνο σε τρίμηνο.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η ζήτηση κινητικότητας έχει βελτιωθεί “σημαντικά” μέχρι τον Φεβρουάριο, με τις διαδρομές να έχουν επιστρέψει στο 90% σε σύγκριση με τα στοιχεία του Φεβρουαρίου 2019. Συγχρόνως, οι ακαθάριστες κρατήσεις έχουν ανακτηθεί κατά 95%.

Η εταιρεία προετοιμάζεται για την πιο δυναμική ταξιδιωτική σεζόν που έχει πραγματοποιήσει ποτέ, δηλώνοντας ότι οι ακαθάριστες κρατήσεις στα αεροδρόμια μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου ήταν πάνω από 50% υψηλότερες από μήνα σε μήνα.

Η αισιόδοξη πορεία της Uber έρχεται καθώς οι υγειονομικές αρχές σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να χαλαρώνουν τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό, εν μέσω αποκλιμάκωσης της πανδημίας, που εμπόδιζαν πολλούς να ταξιδέψουν ή να βγουν έξω και να κινηθούν με τα μέσα μεταφοράς.

Διαβάστε επίσης:

Νέα λειτουργία της Uber για κρατήσεις φαγητού και εισιτήρια συναυλιών

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
ΑπόNewsroom
Ακολουθήστε
Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.