Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

To Instagram προειδοποιεί τους χρήστες που ανεβάζουν για την Ρωσία

Νέες λειτουργίες ειδικά για τους χρήστες σε Ουκρανία και Ρωσία, αλλά και για όσους προσπαθήσουν να ανεβάσουν κάτι κυβερνητικά προσκείμενο στο ρωσικό κράτος.

Το Instagram ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει μέτρα για να περιορίσει τη ρωσική κυβερνητική προπαγάνδα και να προστατεύσει την ιδιωτική ζωή των χρηστών στην Ουκρανία και τη Ρωσία. Η εταιρεία θα αρχίσει να “κρύβει” αναρτήσεις από ρωσικά μέσα ενημέρωσης που συνδέονται με το κράτος, τοποθετώντας οποιαδήποτε stories από αυτά τα μέσα κάτω από άλλο περιεχόμενο από άλλες πηγές.

Οι χρήστες που θα μοιράζονται stories, τα οποία προέρχονται από οποιονδήποτε από αυτούς τους λογαριασμούς θα βλέπουν πλέον ένα αναδυόμενο μήνυμα που θα τους προειδοποιεί κατά της διάδοσης “μέσων ενημέρωσης που ελέγχονται από το κράτος της Ρωσίας”. Συγκεκριμένα το μήνυμα, θα αναφέρει: “Το Instagram πιστεύει ότι ο λογαριασμός που δημιούργησε αυτή την ανάρτηση μπορεί να βρίσκεται εν μέρει ή εξ ολοκλήρου υπό τον εκδοτικό έλεγχο της ρωσικής κυβέρνησης”.

Οι χρήστες που κοινοποιούν stories με αυτοκόλλητα συνδέσμων που παραπέμπουν σε θέματα που σχετίζονται με ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση. Το περιεχόμενο από λογαριασμούς που συνδέονται με το κράτος της Ρωσίας δεν θα εμφανίζεται πια ούτε σε αλγόριθμους του Instagram, όπως τα Reels και το Discovrey tab, όπως ούτε και στην αναζήτηση.

Οι προσπάθειες του Instagram να ανακόψει τη ροή της κρατικά υποστηριζόμενης παραπληροφόρησης σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ακολουθούν τις παράλληλες κινήσεις του Facebook που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα προσπαθήσει παρομοίως να θάψει τα ρωσικά κρατικά ΜΜΕ μέσω της χρήσης προειδοποιητικών ετικετών και της κατάταξης προς τα κάτω, με τον επικεφαλής της πολιτικής ασφαλείας της Meta να δηλώνει ότι οι ετικέτες πρόκειται να τοποθετηθούν “τις επόμενες ημέρες”.

Νέα λειτουργία του Instagram για την ασφάλεια των χρηστών σε Ρωσία και Ουκρανία 

Το Instagram προσθέτει επίσης ένα νέο μέτρο προστασίας της ιδιωτικής ζωής για ορισμένους χρήστες με έδρα την Ουκρανία και τη Ρωσία. Πλέον, οι ιδιωτικοί λογαριασμοί με έδρα αυτές τις χώρες θα έχουν ιδιωτικές λίστες ακολούθων και κρυφές λίστες κοινών φίλων, προσθέτοντας ένα επίπεδο προστασίας που αποκρύπτει τις κοινωνικές διασυνδέσεις της πραγματικής ζωής.

Η Meta του Instagram και του Facebook ανακοίνωσε προηγουμένως ότι θα καταστήσει τα DMs διαθέσιμα σε όλους τους ενήλικες χρήστες στην Ουκρανία και τη Ρωσία ενώ θα διευκολύνει τους λογαριασμούς στις χώρες αυτές να διαγράφουν μαζικά περιεχόμενο και δραστηριότητες από το προφίλ τους.

Διαβάστε επίσης:

Private Story Likes: Το νέο feature του Instagram βάζει “τέλος” στον καταιγισμό από DM

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις