Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Private Story Likes: Το νέο feature του Instagram βάζει “τέλος” στον καταιγισμό από DM

Το Instagram συνεχίζει να κάνει update σε λειτουργίες στην πλατφόρμα του εγκαινιάζοντας μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται Private Story Likes, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να αντιδρούν στο Story κάποιου χωρίς αυτό να “πάει” στα DM. Μέχρι πρότινος, κάθε απάντηση που έστελναν οι users της δημοφιλούς εφαρμογής σε κάποιον σχετικά με ένα story —είτε ήταν emoji είτε πλήρες μήνυμα— εμφανιζόταν στα εισερχόμενα μηνύματα. Με αυτήν τη νέα δυνατότητα, οι χρήστες μπορούν να δείξουν στον άλλο ποιες αναρτήσεις τους αρέσουν χωρίς να “γεμίζουν” με DΜ τον χρήστη που έκανε το αρχικό post.

«Λοιπόν τώρα καθώς βλέπετε τα stories, θα υπάρχει ένα εικονίδιο καρδιάς, το οποίο αν το πατήσετε θα στείλετε στον χρήστη που ανέβασε το story ένα like το οποίο θα εμφανίζεται στο viewer sheet και όχι στα DM», δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής του Instagram Adam Mosseri σε ένα νέο βίντεο.

Σημειώνεται, ότι τα stories δεν θα εμφανίζουν τον αριθμό των views, μια πολύ διαφορετική προσέγγιση από αυτή που έχει επιλέξει το Instagram για το main feed των χρηστών. Το Instagram πέρασε περισσότερα από δύο χρόνια δοκιμάζοντας την απόκρυψη του αριθμού των likes στο main feed προτού αποφασίσει να τα αφήσει ανοιχτά από προεπιλογή, καθώς οι χρήστες μπορούν πια να επιλέξουν να τα αποκρύψουν στις αναρτήσεις τους.

«Η βασική ιδέα πίσω από το νέο feature εδώ είναι να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι μπορούν να εκφράσουν περισσότερη υποστήριξη ο ένας στον άλλον, αλλά και να καθαρίσουν λίγο τα DMs  τους», πρόσθεσε ο κ. Mosseri.

Διαβάστε επίσης:

Νομοσχέδιο στις ΗΠΑ για τον εθισμό στα social media στοχεύει πάλι το Instagram

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις