Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Άνοιξε το Microsoft for Startups Founders Hub

Ένα hub που θα βοηθάει τις Startups και τους ιδρυτές τους στα πρώτα τους βήματα στον χώρο.

Η Microsoft στοχεύει στο να δημιουργήσει και να διατηρήσει ένα υγιές οικοσύστημα όπου συνεργάτες και πελάτες θα μπορούν να ευδοκιμήσουν. Οι Startups διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο σε ένα ακμάζον οικοσύστημα, δεδομένης της τεράστιας ικανότητάς τους να ωθούν ολόκληρο το οικοσύστημα προς τα εμπρός. Παρά το γεγονός ότι είναι ζωτικής σημασίας για την καινοτομία και την ανάπτυξη, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, πάνω από το 90% των νεοσύστατων επιχειρήσεων σταματούν την λειτουργία τους μόλις τον πρώτο χρόνο λειτουργίας τους.

Έχοντας αυτό κατά νου, προσπάθησαν να κατανοήσουν καλύτερα τι χρειάζονται οι νεοφυείς επιχειρήσεις για να είναι επιτυχημένες, ειδικά όταν μόλις ξεκινούν. Με βάση την ανατροφοδότηση και το feedback που έλαβε η Microsoft από τον κόσμο, από χιλιάδες entrepreneurs παγκοσμίως και διάφορα υπόβαθρα, αποκάλυψε το Microsoft for Startups Founders Hub, το οποίο είναι ανοιχτό για όλους όσους έχουν μια ιδέα. Ειδικότερα, η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζει τις πιο κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νεοσύστατες επιχειρήσεις.

Το Microsoft for Startups Founders Hub επικεντρώνεται σε τρεις βασικούς τομείς:

  • “Unlocking innovation for all”: Η πλατφόρμα εξαλείφει τα παραδοσιακά εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι ιδρυτές στο ξεκίνημα τους, όπως οι απαιτήσεις VC ή η επικύρωση από τρίτους, για να βοηθήσει κάθε founder ανεξάρτητα από το υπόβαθρο, την τοποθεσία ή την πρόσβαση να επιτύχει.
  • “Technology benefits that grow”: Η πλατφόρμα, συμβαδίζοντας με τον κύκλο ζωής μιας νεοσύστατης επιχείρησης, βοηθά τους ιδρυτές να επιταχύνουν την ανάπτυξη με δωρεάν πρόσβαση στο GitHub και το Microsoft Cloud με τη δυνατότητα να ξεκλειδώσουν πρόσθετα οφέλη με την πάροδο του χρόνου. Για να αντιμετωπίσουν τις μοναδικές ανάγκες των νεοφυών επιχειρήσεων, σε συνεργασία επίσης με καινοτόμες εταιρείες όπως η OpenAI, ένας παγκόσμιος ηγέτης στην έρευνα και την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, που αναπτύσσει συστήματα τεχνητής νοημοσύνης όπως το GPT-3 και το Codex, για να παράσχουν στις Startups αποκλειστικά οφέλη και προσφορές.
  • “Access to mentorship and guidance”: Μέσω της πλατφόρμας, οι νεοσύστατες εταιρείες μπορούν να συνδεθούν με βετεράνους του κλάδου, να αποκτήσουν πρόσβαση σε εξατομικευμένη εκπαίδευση με επίκεντρο τις νεοφυείς επιχειρήσεις και να καινοτομήσουν γρήγορα με τεχνική καθοδήγηση από ειδικούς.

Διαβάστε επίσης:

Η Microsoft ενώνει τις δυνάμεις με VCs και accelerators για την υποστήριξη 10.000 Startups της Αφρικής

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις