Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Apple Event: Σε πρώτο πλάνο τα νέα iPhone 13, iPhone SE, iPad Air και Mac Studio

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη το πρώτο Apple event της χρονιάς όπου παρουσιάστηκαν τα πολυαναμενόμενα νέα προϊόντα για τους φίλους της τεχνολογίας. Η εκδήλωση του κολοσσού της τεχνολογίας, με τη φράση “peek performance” εστίασε, μεταξύ άλλων, σε ένα οικονομικότερο μοντέλο iPhone, σε μια ανανεωμένη έκδοση του iPad Air και του νέου ισχυρότερου “Mac chip” το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στο Mac Studio.

Παράλληλα, η Apple προανήγγειλε ένα νέο Mac Pro, οι λεπτομέρειες του οποίου θα παρουσιαστούν πιθανώς στο επόμενο event της εταιρείας. Φυσικά, πριν την έναρξη του launch event, η Apple έθεσε προσωρινά το ηλεκτρονικό της κατάστημα εκτός λειτουργίας. Πρόκειται για μια πάγια πολιτική της εταιρείας μέχρι την ολοκλήρωση της εκδήλωσης παρουσίασης των νέων προϊόντων, εν μέρει για να ενισχύσει το hype γύρω από τα νέα προϊόντα αλλά και να αποτρέψει τους πελάτες να αγοράσουν ένα προϊόν το οποίο θα θεωρείται ξεπερασμένο – αλλά και φθηνότερο – λίγες ώρες αργότερα.

Τα M-series chips φέρνουν τα Mac και πάλι σε πρώτο πλάνο

Χθες η Apple παρουσίασε το πρώτο νέο μοντέλο Mac εδώ και πολλά χρόνια. Λόγος για το Mac Studio, ένα καινοτόμο desktop – χωρίς οθόνη ωστόσο – το οποίο θα αξιοποιεί τις δυνατότητες του επεξεργαστή M1 Ultra, ο οποίος όπως αναφέρει η Apple είναι σημαντικά ισχυρότερος από τους υπάρχοντες επεξεργαστές της σειράς M1. Το Mac Studio έχει το σχήμα κύβου, με θύρες USB-C και υποδοχή κάρτας SD στο μπροστινό μέρος.

Ο νέος επιτραπέζιος υπολογιστής της Apple έχει μεγαλύτερο ύψος από το Mac Mini. Το επιπλέον ύψος αξιοποιείται για τους μεγαλύτερους ανεμιστήρες οι οποίοι διατηρούν τη θερμοκρασία του υπολογιστή σε χαμηλά επίπεδα. Η Apple παρουσίασε επίσης μια ξεχωριστή οθόνη 27 ιντσών, με την ονομασία Studio Display η οποία προσφέρει ανάλυση 5K, ενώ φέρει chip της Apple, ηχεία και ενσωματωμένη κάμερα.

Η Apple υποστηρίζει πως ο επεξεργαστής M1 Ultra είναι διπλάσιος σε μέγεθος από τα προηγούμενα chip της σειράς M1, αξιοποιώντας την τεχνολογία σύνδεσης UltraFusion. Μάλιστα, η εταιρεία υποστηρίζει πως το Mac Studio μέσω του επεξεργαστή M1 Ultra θα είναι 80% ισχυρότερο από το ακριβότερο μοντέλο Mac Pro, η τιμή του οποίου ξεπερνά τα 50.000 δολάρια!

Όσον αφορά το κόστος, η τιμή για το Mac Studio με τον παλαιότερο επεξεργαστή M1 Max ξεκινά από τα 1.999 δολάρια ενώ με τον επεξεργαστή M1 Ultra αυξάνεται στα 3.999 δολάρια. Η οθόνη Studio Display αναμένεται να ξεκινήσει από τα 1.599 δολάρια.

To τελευταίο τρίμηνο του 2021, η Apple παρουσίασε έσοδα 10,8 δισ. δολαρίων από τα Mac, αυξημένα κατά 25% σε ετήσια βάση.

Το Mac της Apple βιώνει μια αναγέννηση χάρη στα νέα μοντέλα που διαθέτουν μπαταρία με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της, με “όπλο τα τσιπ της σειράς M που αναπτύσσει η ίδια. Η Apple ανακοίνωσε την απόφαση της να απομακρυνθεί από την Intel το 2020 υπέρ των τσιπ που σχεδίασε αρχικά για τα iPhone της, η χρήση των οποίων επεκτάθηκε στη συνέχεια σε desktops και laptops.

Ακριβότερο το νέο iPhone SE

Εκτός από το νέο Mac, η Apple όπως όλοι περιμέναν, παρουσίασε ένα οικονομικό μοντέλο iPhone, το οποίο σε σχέση με τον προκάτοχό του, θα έχει δυνατότητες 5G ενώ θα χρησιμοποιεί τον πιο πρόσφατο επεξεργαστή iPhone, τον A15.

Η συσκευή από άποψη σχεδιασμού δε διαφέρει σημαντικά από το προηγούμενο iPhone SE, με ορθογώνια οθόνη 4,7 ιντσών, αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων TouchID, και πίσω κάμερα 12 megapixel.

Το νέο budget-friendly iPhone θα πωλείται στα 429 δολάρια, ενώ η διάθεσή του στα ράφια των καταστημάτων θα ξεκινήσει στις 18 Μαρτίου. Η τιμή του νέου μοντέλου μοντέλου είναι κατά 30 δολάρια μεγαλύτερη από τον προκάτοχό του που λάνσαρε η εταιρεία το 2020, γεγονός που αποτελεί έκπληξη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, δήλωσε ότι η συσκευή είναι ιδανική για άτομα που προτιμούν τα μικρότερα τηλέφωνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι φίλοι των iPhone θα έχουν την ευκαιρία στο εξής να αποκτήσουν το iPhone 13 και το iPhone 13 Pro σε ένα εντυπωσιακό πράσινο χρώμα.

Με επεξεργαστή M1 και τιμή εκκίνησης 599 ευρώ το νέο iPad Air

Η Apple ανακοίνωσε μια νέα έκδοση του iPad μεσαίας κατηγορίας, το iPad Air. Tο νέο iPad χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή M1 της Apple, ο οποίος είναι το τσιπ που χρησιμοποιείται στα ακριβότερα μοντέλα iPad Pro και MacBook Air. Διαθέτει επίσης προαιρετική υποστήριξη 5G.

Η μπροστινή κάμερα αναβαθμίστηκε σε κάμερα 12 megapixel με ευρυγώνιο φακό, η οποία επιτρέπει τη λειτουργία που ονομάζεται Center Stage και μπορεί να ακολουθεί τα πρόσωπα καθώς κινούνται μέσα στο “κάδρο” κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.

Η τιμή του νέου iPad ξεκινά από τα 599 δολάρια, (ίδια τιμή με την προηγούμενη έκδοση) με προαιρετικό αποθηκευτικό χώρο και αναβαθμίσεις κινητής τηλεφωνίας. Θα κυκλοφορήσει στα ράφια των καταστημάτων στις 18 Μαρτίου. Οι νέες σειρές προϊόντων iPhone SE, iPad Air, Mac Studio και Studio Display, καθώς και τα iPhone 13 Pro και iPhone13 σε πράσινη απόχρωση θα είναι σύντομα διαθέσιμα σε Ελλάδα και Κύπρο από το δίκτυο εξουσιοδοτημένων μεταπωλητών Apple της iSquare, μέλους του Ομίλου Quest, που είναι ο επίσημος διανομέας όλων των προϊόντων Apple για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η Apple θα μεταδίδει αγώνες του MLB τα βράδια της Παρασκευής

Εκτός από τα πολυαναμενόμενα προϊόντα τεχνολογίας, η Apple έκανε γνωστό πως θα μεταδώσει δύο αποκλειστικούς αγώνες του Major League Baseball τα βράδια της Παρασκευής, σηματοδοτώντας την είσοδο της Apple στη μετάδοση αθλητικών διοργανώσεων.

Ειδικότερα, η Apple θα μεταδίδει ζωντανές εκπομπές pregame και postgame, απαλλαγμένες από τοπικούς περιορισμούς μετάδοσης ενώ δεν θα απαιτεί συνδρομή Apple TV+ προς το παρόν.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις