Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Microsoft ενώνει τις δυνάμεις με VCs και accelerators για την υποστήριξη 10.000 Startups της Αφρικής

Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα τα σχέδιά της να υποστηρίξει 10.000 νεοφυείς επιχειρήσεις στην Αφρική τα επόμενα πέντε χρόνια μέσω μιας σειράς πρωτοβουλιών, συμπεριλαμβανομένων συνεργασιών με επιταχυντές και θερμοκοιτίδες σε όλη την ήπειρο.

O τεχνολογικός κολοσσός γνωστοποίησε επίσης την πρόθεσή της να συνεργαστεί με venture capital επενδυτές με στόχο την αύξηση της πρόσβασης σε πηγές χρηματοδότησης για νεοφυείς επιχειρήσεις της αφρικανικής ηπείρου, ξεκλειδώνοντας περισσότερα από 500 εκατ. δολάρια σε «δυνητικές» επενδύσεις. Η Microsoft δήλωσε ότι ήδη συνεργάζεται με την Banque Misr, την Global Venture Capital και την Get Funded Capital.

Αυτές οι πρωτοβουλίες θα πραγματοποιηθούν μέσω του πρόσφατα ιδρυθέντος Africa Transformation Office (ATO), το οποίο καθοδηγεί τις στρατηγικές πρωτοβουλίες της Microsoft στην Αφρική, συνεργαζόμενο με δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς.

«Ο στόχος μας για τη δημιουργία αυτών των συνεργασιών με venture capital επενδυτές είναι να επεκτείνουμε το δίκτυο πιθανών συνεργασιών μεταξύ της Microsoft, των επενδυτών επιχειρηματικών κεφαλαίων και των startups, αυξάνοντας έτσι τη χρηματοδότηση που διατίθεται σε επιλέξιμες νεοφυείς επιχειρήσεις», δήλωσε ο Gerald Maithya, επικεφαλής των startups που συμμετέχουν στην ATO.

Η Microsoft δήλωσε πως δημιουργεί συνεργασίες με επιταχυντές και θερμοκοιτίδες όπως η Grindstone, η Greenhouse, η FlapMax και η Seedstars για να παρέχει πρόσβαση σε νέες αγορές, τεχνικές δεξιότητες και επενδυτικές ευκαιρίες.

Το παγκόσμιο Founders Hub της Microsoft, ένα self-service hub που παρέχει στις νεοφυείς επιχειρήσεις ποικίλους πόρους και πρόσβαση σε mentors, θα είναι επίσης διαθέσιμο σε αφρικανικές νεοφυείς επιχειρήσεις. Το Founders Hub περιλαμβάνει επίσης ευκαιρίες για συν-πωλήσεις σε εταιρικούς και εταιρικούς πελάτες της Microsoft.

«Υπάρχει τεράστιες δυνατότητες για την Αφρική να καταστεί ένας ακμάζων κόμβος ψηφιακής καινοτομίας στο παγκόσμιο τοπίο των startups. Φιλοδοξία μας είναι να δούμε μια έκρηξη καινοτομίας που θα συμβάλουν θετικά όχι μόνο στην ψηφιακή οικονομία της Αφρικής, αλλά και στην παγκόσμια κοινωνία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ATO Wael Elkabbany.

Η Microsoft προστίθεται στην αυξανόμενη λίστα των εταιρειών τεχνολογίας που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για τη στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων της Αφρικής. Πέρυσι, η Google ξεκίνησε ένα Επενδυτικό Ταμείο Αφρικής ύψους 50 εκατ. δολαρίων που στοχεύει νεοφυείς επιχειρήσεις σε πρώιμο και αναπτυξιακό στάδιο σε όλη την ήπειρο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις