Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Tesla θα πληρώνει τους υπαλλήλους που επιστρατεύονται στην Ουκρανία

Η εταιρεία θα καλύψει τους μισθούς 3 μηνών για όσους Ουκρανούς εργαζόμενους χρειαστεί να αφήσουν την δουλειά τους για να πολεμήσουν στο πλευρό της χώρας τους.

Οι Ουκρανοί εργαζόμενοι της Tesla που καλούνται να επιστρέψουν για να υπερασπιστούν τη χώρα τους θα λαμβάνουν μισθό για τουλάχιστον τρεις μήνες. Αυτό έγινε γνωστό μέσω email που έστειλε η εταιρεία στους εργαζόμενους στην περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Ωστόσο, δεν έγινε σαφές από το email αν θα ισχύει το ίδιο και για τους εργαζόμενους στη Βόρεια Αμερική και αλλού. Μετά από τρεις μήνες, η Tesla σχεδιάζει να επανεκτιμήσει τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και την κατάσταση των εργαζομένων της για να αποφασίσει τι περισσότερο θα χρειαστεί.

Στο mail που έφυγε τη 12η ημέρα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι εργαζόμενοι της Tesla επαινούνται επίσης για τη βοήθεια που έχουν προσφέρει μέχρι στιγμής στη SpaceX, την αεροδιαστημική επιχείρηση της οποίας ηγείται επίσης ο CEO της Tesla, Elon Musk, να φέρει την υπηρεσία δορυφορικού διαδικτύου Starlink στην Ουκρανία.

Βοήθεια στην Ουκρανία με κάθε τρόπο 

Μεταξύ άλλων, η ομάδα ενέργειας της Tesla συναρμολόγησε και παρείχε συστήματα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες ιόντων λιθίου, γνωστά ως Tesla Powerwalls, για τη λειτουργία του εξοπλισμού της Starlink στην Ουκρανία.

Οι υπάλληλοι της Tesla χρησιμοποίησαν μετατροπείς και καλώδια φόρτισης που δόθηκαν από τους πιστοποιημένους εγκαταστάτες της Tesla στην περιοχή για να συναρμολογήσουν τα συστήματα Starlink και Powerwall. Δημιούργησαν επίσης καλώδια εναλλασσόμενου ρεύματος από απορρίμματα στο νέο εργοστάσιο της Tesla που κατασκευάζεται έξω από το Βερολίνο για να βοηθήσουν στην τροφοδοσία του εξοπλισμού Starlink.

Αν και η Tesla δεν δραστηριοποιείται στην Ουκρανία, η εταιρεία ανέφερε στο email ότι περίπου 5.000 ιδιοκτήτες Tesla στη χώρα και άλλοι οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων θα μπορούσαν να λάβουν δωρεάν φόρτιση του οχήματος σε ορισμένους από τους σταθμούς Supercharger της στην Πολωνία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία. Η Tesla δεν είναι βέβαια η μόνη που αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις στους υπαλλήλους και τις δικές της επιχειρήσεις στον απόηχο του ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία.

Αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η General Motors και η Ford στις ΗΠΑ κινήθηκαν άμεσα για να αναστείλουν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία μετά την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία. Η Stellantis επίσης ανακοίνωσε στις 2 Μαρτίου ότι δημιούργησε μια ομάδα υποστήριξης που θα λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο για να βοηθά και να παρακολουθεί την υγεία και την ασφάλεια των 71 εργαζομένων της εταιρείας στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης:

Ο Elon Musk θέτει σε λειτουργία την Starlink πάνω από την Ουκρανία και στέλνει εξοπλισμό

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις