Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Getir “βλέπει” χρηματοδότηση 800 εκατ. δολαρίων

Η Getir, η τουρκική εταιρεία delivery, βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για την άντληση 800 εκατ. δολαρίων σε έναν γύρο χρηματοδότησης, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο συγκεκριμένος γύρος συνοδεύεται από ένα check αξίας 250 εκατ. δολαρίων, το οποίο θα δοθεί από την Mubadala, τον κύριο επενδυτή. Mεταξύ των άλλων επενδυτών, ήταν και η κρατική εταιρεία χαρτοφυλακίου του Άμπου Ντάμπι ADQ, η Sequoia και η Tiger Global. Η Alpha Wave Global, γνωστή ως Falcon Edge Capital, αναμένεται επίσης να ενταχθεί στους επενδυτές. Η αξία της εταιρείας ανέρχεται πλέον σε 11,8 δισ. δολάρια, με βάση πηγές του Bloomberg.

Η πανδημία έφερε πολλά χρήματα σε εταιρείες διανομής όπως η Flink και η Gopuff, εκτός από την Getir. Έκτοτε, ωστόσο, οι μετοχές παράδοσης φαγητού έχουν πάρει κακή πορεία, εστιάζοντας περισσότερο στην μελλοντική κερδοφορία, μετά την άρση των lockdown.

Η Getir έκανε το ντεμπούτο της το 2015, έχοντας συγκεντρώσει πάνω από 1 δισ. δολάρια. Η εταιρεία ήθελε να επεκταθεί σε περισσότερες πόλεις των ΗΠΑ και εξέταζε το ενδεχόμενο να βγει στο χρηματιστήριο είτε το 2022 είτε το 2023 με τον Ναζίμ Σαλούρ, CEO και συνιδρυτής, να δηλώνει ότι “μία Αμερική ισούται με όλη την Ευρώπη”.

Η Getir έχει περίπου 30.000 υπαλλήλους παγκοσμίως και θα ανταγωνίζεται την Gopuff μαζί με την DoorDash, αν επεκταθεί στις ΗΠΑ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις