Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Multiplier: Η HR tech Startup ανοίγει το δρόμο για μια εξ’ ολοκλήρου remote αγορά εργασίας

Η Multiplier, μια ανερχόμενη Startup που δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες να προσλαμβάνουν και να πληρώνουν remote εργαζομένους σε συμμόρφωση με τους τοπικούς νόμους, ανακοίνωσε σήμερα ότι “σήκωσε” το ποσό των 60 εκατ. δολαρίων σε Series B γύρο χρηματοδότησης με την αποτίμησή της να φτάνει τα 400 εκατ. δολάρια. Στο νέο γύρο χρηματοδότησης συμμετείχε η Tiger Global και η Sequoia Capital India, ενώ από την ίδρυσή της το 2020 η Multiplier έχει αντλήσει περισσότερα από 77 εκατ. δολάρια. Μάλιστα η Multiplier μόλις τρεις μήνες πριν “σήκωσε” 13,2 εκατ. δολάρια σε Series A χρηματοδότηση και πάλι από τη Sequoia Capital India.

Τα νέα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την προσθήκη περισσότερων features στην πλατφόρμα της Multiplier. Ενδεικτικά, οι επιχειρήσεις θα μπορούν στο εξής να εγγραφούν μόνες τους στην πλατφόρμα και να στείλουν αμέσως τις συμβάσεις στους υποψηφίους. Παράλληλα, η Multiplier εργάζεται σε λειτουργίες κρυπτο-μισθοδοσίας οι οποίες θα επιτρέπουν στους εργοδότες να πληρώνουν ελεύθερους επαγγελματίες με κρυπτονομίσματα.

Το κύριο προϊόν της Startup είναι η λύση Employer of Record (EOR) που της επιτρέπει να συνεργάζεται με πελάτες, ενεργώντας ως νόμιμος εργοδότης των υπαλλήλων τους και δίνοντάς τους τη δυνατότητα να συμμορφώνονται με την τοπική εργατική και φορολογική νομοθεσία. Μέχρι στιγμής, η λύση EOR της Multiplier χρησιμοποιείται σε περισσότερες από 150 χώρες. Οι πελάτες της Multiplier μπορούν να πληρώσουν τους υπαλλήλους τους μέσω της λύσης Professional Employer Organization (PEO), η οποία τους βοηθά να διαχειριστούν τη μισθοδοσία, τα οφέλη και τα έξοδα. Οι υπηρεσίες της εταιρείας ξεκινούν από 300 δολάρια ανά εργαζόμενο το μήνα ή 40 δολάρια ανά ελεύθερο επαγγελματία.

Μερικές από τις κορυφαίες εταιρείες που χρησιμοποιούν το Multiplier για να υποστηρίξουν τη μισθοδοσία και τη συμμόρφωσή τους με τους νόμους κάθε χώρας είναι η Amazon, η ServiceNow και η Graphisoft.

Σε επίσημη δήλωση, ο επικεφαλής της Sequoia India, Rohit Agarwal, δήλωσε τα εξής: «Σήμερα, η στρατηγική των founders και των επιχειρήσεων επεκτείνεται πολύ πέρα από τα σύνορα της χώρας όπου δραστηριοποιούνται. Πρόκειται για μια από τις πιο συναρπαστικές νέες τάσεις των τελευταίων δύο ετών, ενώ συνιστά μια τεκτονική αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων. Αρκετοί ιδρυτές σε όλη την Ασία ξεκινούν τις επιχειρήσεις τους από την πρώτη μέρα με διεθνή ορίζοντα προσλαμβάνοντας εργαζόμενους από όλο τον κόσμο. Πιστεύουμε ότι η παγκοσμιοποίηση του εργατικού δυναμικού είναι μια από τις πιο συναρπαστικές τάσεις της επόμενης δεκαετίας και είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε τη Multiplier να διευκολύνει αυτή τη μετάβαση για εκατοντάδες εταιρείες και χιλιάδες εργαζομένους».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις