Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η HSBC αγοράζει εικονικό οικόπεδο στο metaverse του The Sandbox

Η HSBC σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το οικόπεδό της για να ασχοληθεί και να συνδεθεί με τους λάτρεις του αθλητισμού, των e-sports και του gaming.

Ο Suresh Balaji, επικεφαλής μάρκετινγκ της HSBC για την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, ανέφερε ότι το metaverse είναι ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι θα βιώσουν το Web3, την επόμενη γενιά του διαδικτύου, χρησιμοποιώντας καθηλωτικές τεχνολογίες όπως το AR, το VR και το XR.

Η HSBC με την σειρά της βλέπει τις μεγάλες δυνατότητες που προσφέρει η δημιουργία νέων εμπειριών μέσω των αναδυόμενων πλατφορμών, που θα την βοηθήσουν να ανοίξει έναν κόσμο ευκαιριών για τους σημερινούς και μελλοντικούς πελάτες της αλλά και για τις κοινότητες που εξυπηρετούν.

Μέσω της συνεργασίας τους με την The Sandbox, η HSBC κάνει την είσοδό της στο metaverse, με στόχο να δημιουργήσει καινοτόμες εμπειρίες για νέους και υφιστάμενους πελάτες. Η HSBC δήλωσε ενθουσιασμένη που θα συνεργαστούμε με τους αθλητικούς μας συνεργάτες, τους πρεσβευτές της μάρκας και την Animoca Brands για να συνδημιουργήσουν προσβάσιμες εκπαιδευτικές εμπειρίες, χωρίς αποκλεισμούς.

Η είσοδος της HSBC στο The Sandbox ακολουθεί εκείνη της Siam Commercial Bank της Ταϊλάνδης ενώ τον Φεβρουάριο, η JPMorgan έγινε η πρώτη τράπεζα που άνοιξε lounge εξυπηρέτησης στον εικονικό κόσμο της Decentraland.

Την ίδια στιγμή, η American Express κατέθεσε αίτηση για την κατοχύρωση του ονόματος, του λογότυπου και των συνθημάτων της για μια σειρά τραπεζικών υπηρεσιών στο metaverse.

Από την πλευρά του, ο Sebastien Borget, COO και συνιδρυτής της The Sandbox, δήλωσε ότι αυτή είναι η μόνο η αρχή μιας ευρύτερης υιοθέτησης του Web3 και του metaverse από ιδρύματα που προωθούν νέες εμπειρίες για εμπορικά brands και στοχεύουν στην δέσμευση των χρηστών – πελατών σε αυτό το νέο οικοσύστημα.

Διαβάστε σχετικά:

Η PwC αγοράζει εικονική γη στο The Sandbox

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις