Νέο πρόγραμμα UNITY της Mexoxo για την στήριξη των γυναικών από Ουκρανία

Η Mexoxo ως αρωγός της εκπαίδευσης, της ενδυνάμωσης και της διασύνδεσης των γυναικών παγκοσμίως παρουσιάζει το πρόγραμμα UNITY που έχει ως στόχο την κοινωνικοοικονομική στήριξη των γυναικών -και όχι μόνο- από την Ουκρανία, στο πλαίσιο του γενικότερου οράματός της: “Unleash every woman’s potential, anywhere, at any time”.

Μέσω της υλοποίησης αυτού του προγράμματος σημειώνει την πρόθεση και διάθεση της να εστιάσει στην εύκολη προσαρμογή των γυναικών στη καθημερινότητα κατά την μετακίνηση τους μεταξύ χωρών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

To πρόγραμμα UNITY σχεδιάστηκε ως προτεραιότητα, βάσει των καθημερινά εξελισσόμενων καταστάσεων στην Ουκρανία που επιδρούν σε παγκόσμιο επίπεδο. Στο πλαίσιο του UNIΤΥ, η δράση θα αφορά στα εξής:

  • Εύρεση εργασίας
  • Παροχή mentorship
  • Παροχή ενδυνάμωσης προσωπικής & επαγγελματικής
  • Παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων από επαγγελματίες

Η Mexoxo υποστηρίζει έμπρακτα τη δέσμευσή της ως προς την κοινωνική ανισότητα με σκοπό να επέλθει βιώσιμη ανάπτυξη και ευημερία στις γυναίκες από την Ουκρανία – οπουδήποτε κι αν μεταφερθούν – για ίσες ευκαιρίες, ελεύθερη πρόσβαση στην εκπαίδευση, την αξιοπρέπεια, την ασφάλεια χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, καθώς και την προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη.

Επιθυμεί να είναι φορέας έμπνευσης, γνώσης, καθοδήγησης για τη διαμόρφωση ενός ευγενούς περιβάλλοντος και βιωσιμότητας. Για αυτό το λόγο, προσκαλεί φορείς, εταιρείες, οργανισμούς να συμβάλλουν στο έργο της και να ενταχθούν στον κύκλο επίδρασης που διαμορφώνει.

Η Ελπίδα Κόκκοτα, CEO & Founder της Mexoxo, ίδρυσε τη Mexoxo, μια παγκόσμια πλατφόρμα καινοτομίας και πρωτοβουλίας με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών μέσω της δωρεάν εκπαίδευσης και κατάρτισής τους για την πλήρη αξιοποίηση των δεξιοτήτων τους, προκειμένου να χαράξουν την δική τους πορεία στον επιχειρηματικό κόσμο και να συμβάλουν με το δικό τους μοναδικό αποτύπωμα.

H Ελπίδα Κόκκοτα ξεκίνησε με μέντορα τον Μοχάμεντ Γιούνις, τον τραπεζίτη των φτωχών και βραβευμένο το 2006 με το Νόμπελ Ειρήνης, ο οποίος την ενθάρρυνε να κυνηγήσει το όνειρό της, να προσφέρει καλό.

Μέσα από τη δράση της Mexoxo και του προγράμματος UNITY θέλει να δείξει τη μεγάλη δύναμη που κρύβουν μέσα τους οι γυναίκες με το να μπορούν να ανταπεξέρχονται και στις πιο δύσκολες συνθήκες, ακόμα και αν αυτό σημαίνει να ορθοποδήσουν μετά από ένα πόλεμο ξεκινώντας από το μηδέν σε μια ξένη χώρα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα UNITY εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις