Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Έργο της Γερμανικής Vara στο Νοσοκομείο Μητέρα

Η γερμανική πλατφόρμα βαθιάς τεχνολογίας Vara επιχειρεί να εισάγει τον έλεγχο μαστού που θα αξιοποιεί την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η γερμανική Startup συνεργάζεται με το Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ στην Αθήνα προκειμένου να αυξήσει την πρόσβαση και τον αξιόπιστο προληπτικό έλεγχο του μαστού για τις γυναίκες στη χώρα μας.

Η πλατφόρμα της Vara λειτουργεί με Τεχνητή Νοημοσύνη και έχει συνδεθεί με το μεγαλύτερο ιδιωτικό νοσοκομείο στην Ελλάδα, προσπαθώντας να φέρει επανάσταση στην ολοκληρωμένη υγειονομική περίθαλψη σε ασθενείς σε ολόκληρη την χώρα.

Αυτά τα κέντρα προσυμπτωματικού ελέγχου θα τροφοδοτούν άκρως εξειδικευμένες διαγνωστικές κλινικές όπου θα εξασφαλιστεί περαιτέρω διαγνωστική εργασία και κατάλληλη διαχείριση.

Στην Ελλάδα, ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες με περισσότερες από 7.770 νέες περιπτώσεις το 2020. Είναι επίσης ο τρίτος πιο συχνός καρκίνος σε ολόκληρο τον ελληνικό πληθυσμό, αντιπροσωπεύοντας το 12% όλων των περιπτώσεων καρκίνου το 2020.

Η Vara θα είναι σε θέση να υποστηρίξει και να συμπληρώσει το έργο των ακτινολόγων επί τόπου στα κέντρα προσυμπτωματικού ελέγχου της σε εθνικό επίπεδο, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα και να αυξήσει τα ποσοστά προσυμπτωματικού ελέγχου.

Ήδη στην Γερμανία, η εταιρεία έχει ενσωματώσει επί του παρόντος περισσότερο από το 20% των μονάδων ελέγχου, ενώ το AI του Vara έχει αξιολογήσει περισσότερες από 6 εκατομμύρια μαστογραφίες.

Σε πρώτη φάση, η Γερμανική Startup αναμένεται να εγκαταστήσει την πλατφόρμα προσυμπτωματικού ελέγχου της στα άλλα νοσοκομεία του HHG. Ο Jonas Muff, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Vara, δήλωσε: «Είναι εντελώς άδικο που εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο έχουν αυξημένο κίνδυνο να πεθάνουν από καρκίνο του μαστού ή πρέπει να υποβληθούν σε επεμβατικές θεραπείες ως συνέπεια της έλλειψης επαρκούς ελέγχου. Θέλουμε να κλείσουμε αυτό το διαγνωστικό κενό στην Ελλάδα και υπό αυτό το πρίσμα εισάγουμε την πλατφόρμα μας που βασίζεται σε Artificial Intelligence».

Από την πλευρά της, η Δρ Αλεξάνδρα Αθανασίου, επικεφαλής απεικόνισης μαστού στο Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ σημείωσε: «Το ΜΗΤΕΡΑ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της παροχής ολοκληρωμένης φροντίδας στις γυναίκες για περισσότερα από 40 χρόνια και η συνεργασία μας με τη Vara θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε αυτή την εμπειρία φέρνοντας διαγνωστικά αιχμής εργαλεία για τη βοήθεια των ομάδων ακτινολόγων μας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις