Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η COSMOTE συμβάλλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της MOTOR OIL

O όμιλος OTE και η λύση SD-WAN σύμμαχος στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων.

Την ολοκληρωμένη λύση SD-WAN παρέχει η COSMOTE στην MOTOR OIL αναβαθμίζοντας το τηλεπικοινωνιακό της δίκτυο, ως προς την αποδοτικότητα, την ασφάλεια και την αξιοπιστία του. Το SD-WAN σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας (Connectivity) και τις ICT λύσεις που διαθέτει η COSMOTE, συμβάλλει καθοριστικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Ομίλου MOTOR OIL. 

Η υλοποίηση του έργου πραγματοποιήθηκε αξιοποιώντας την τεχνολογία SD-WAN CISCO MERAKI, χρησιμοποιώντας όλους τους συνδυασμούς τεχνολογιών διασύνδεσης (ΜPLS, Broadband/Fixed Internet Access και LTE) και φορέων πρόσβασης που διαθέτει ο Όμιλος ΟΤΕ. Η τεχνολογία SD-WAN αποτελεί μία εικονική αρχιτεκτονική WAN (Wide Area Network) που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να διαχειρίζονται εξ αποστάσεως το δίκτυό τους, να το διαμορφώνουν και να το επεκτείνουν εύκολα, κάτι ιδιαιτέρως σημαντικό για τη διευκόλυνση της επικοινωνίας εταιρικών σημείων που βρίσκονται σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές, όπως στην περίπτωση της MOTOR OIL. 

Σύμφωνα με τον Chief Information Officer του ομίλου MOTOR OIL, Νικόλαο Γιαννακάκη, «ο Όμιλος δραστηριοποιείται 24/7 σε όλη τη χώρα, αλλά κι εκτός αυτής, σε πολλά διαφορετικά σημεία με ροή πολλών, διαφορετικών και διαβαθμισμένων πληροφοριών και ενεργειών για τη διαλειτουργικότητα και ασφάλεια των οποίων απαιτείται μια συνεργασία με αιχμή στην σύγχρονη πληροφορική και τις τηλεπικοινωνίες. Η COSMOTE και οι λύσεις που παρέχονται στον Όμιλο μας εξασφαλίζουν μια δυναμική μετάβαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό, που για εμάς είναι ζητούμενο κομβικό για το παρόν και το μέλλον». 

Επισημαίνεται ότι για την παροχή της λύσης SD-WAN, ο όμιλος ΟΤΕ συνεργάζεται εδώ και ενάμιση χρόνο με τους μεγαλύτερους SD-WAN vendors, ώστε να δίνει σε κάθε επιχείρηση μια πρόταση με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες της. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις