Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Άνοιξε το νέο giga-factory της Tesla στη Γερμανία

Και ο Elon Musk βρήκε την ευκαιρία να επιδείξει τις χορευτικές του κινήσεις.

Χθες εγκαινιάστηκε το νέο εργοστάσιο της Tesla στη Γερμανία, ενώ ο Elon Musk εθεάθη να χορεύει μπροστά σε αυτοκίνητα της εταιρείας. Η Tesla, θέλοντας να μειώσει την πίεση στα εργοστάσια παραγωγής στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα άνοιξε και επίσημα την πρώτη της μονάδα παραγωγής στην Ευρώπη. Αρκετοί ήταν όμως εκείνοι που δυσαρεστήθηκαν από την κατασκευή του εργοστασίου, λόγω των δέντρων που θυσιάστηκαν για την πραγματοποίηση του έργου, ενώ οι διαδηλωτές δεν έλλειψαν και από τα εγκαίνια.

Παρά τις αντιδράσεις, ο Elon Musk θεώρησε την ημέρα των εγκαινίων μία εξαιρετική μέρα για την εταιρεία και ένα βήμα πιο κοντά σε ένα βιώσιμο μέλλον. Το υπέρ-εργοστάσιο αναμένεται να παράγει 500.000 αυτοκίνητα ετησίως, μειώνοντας έτσι την πίεση που δέχονται τα ήδη υπάρχοντα εργοστάσια. Η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα παραμένει υψηλή στην Ευρώπη επομένως η παραγωγή εντός Ευρώπης θα μπορέσει να μειώσει τις ελλείψεις, πιθανώς και να καλύψει τη ζήτηση χωρίς την ανάγκη για πολλές εισαγωγές από την Κίνα.

Το Gigafactory Berlin-Brandenburg προετοιμάζεται εδώ και χρόνια, όμως οι ανησυχίες για την χρήση του νερού στις εγκαταστάσεις παραμένει ακόμα ζήτημα. Η Tesla φέρεται να έχει αρκετό απόθεμα νερού ώστε να μην επηρεάσει την παροχή νερού της περιοχής κατά την κατασκευή των 500.000 οχημάτων που έχει θέσει ως αρχικό ετήσιο στόχο, όμως ίσως αντιμετωπίσει προβλήματα όταν θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της.

Παρά τα εμπόδια, ο Elon Musk δε μπόρεσε να κρύψει την χαρά του για τα εγκαίνια του εργοστασίου και έτσι δε δίστασε να χορέψει μπροστά από αυτοκίνητα της εταιρείας επιδεικνύοντας τις χορευτικές του κινήσεις.

Διαβάστε σχετικά:

Tesla: Το video για το νέο Gigafactory στο Βερολίνο που έγινε viral

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις