Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η KoRo με Έλληνα founder “σήκωσε” 50 εκατ. ευρώ για φθηνά bio τρόφιμα

H Startup έχει μια foodtech D2C πλατφόρμα μέσα από την οποία διαθέτει βιολογικά προϊόντα σε value-for-money τιμές.

Η εταιρεία φυτικών τροφίμων KoRo με έδρα το Βερολίνο εξασφάλισε μια χρηματοδότηση ύψους 50 εκατ. ευρώ σε έναν γύρο σειράς Β. Σε αυτόν ηγήθηκε το VC HV Capital, μαζί με κάποιους νέους επενδυτές, την εξειδικευμένη στο FoodTech Five Seasons Ventures και την παγκόσμια επενδυτική πλατφόρμα Partech.

Το νέο fund είναι ένας συνδυασμός πρωτογενών και δευτερογενών επενδύσεων, καθώς και επιχειρηματικού χρέους. Τα κεφάλαια αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση του χαρτοφυλακίου προϊόντων – από 1.250 μονάδες διατήρησης αποθεμάτων (SKU) σε 2.000 – μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, την ανάπτυξη νέων καναλιών μάρκετινγκ και την περαιτέρω επέκταση της ομάδας και της επιχείρησης διεθνώς.

Η foodtech Startup που ιδρύθηκε το 2014 από τον ελληνικής καταγωγής Κωνσταντίνο Κάλιο και τον Piran Asci, θέλει να φέρει περισσότερη διαφάνεια στο σύστημα εφοδιασμού τροφίμων της Ευρώπης. Για αυτόν τον λόγο, επιχειρεί να κάνει disrupt στο λιανικό εμπόριο παρακάμπτοντας τα trade επίπεδα, τις αποτελεσματικές διαδικασίες και τις μαζικές συσκευασίες. Το brand τροφίμων προσφέρει τρόφιμα υψηλής ποιότητας σε όλους σε πολύ προσιτές τιμές, χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο direct-to-consumer (D2C).

Το 2021, η KoRo ξεκίνησε τη λειτουργία της σε 10 νέες αγορές, μεταξύ των οποίων η Ιρλανδία, η Σουηδία, η Δανία και η Πορτογαλία. Τώρα πουλά τα προϊόντα απευθείας στους καταναλωτές σε 16 χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Αυστρίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Με περισσότερους από 500.000 αγοραστές το 2021, η εταιρεία πραγματοποίησε έσοδα άνω των 60 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο της εν λόγω επένδυσης, αναμένεται τώρα να επεκταθεί στην Ελλάδα αλλά και στην Τσεχία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις