Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι γυναίκες της Spotawheel μιλούν για την εργασία τους σε έναν ανδροκρατούμενο κλάδο

Η εταιρεία δίνει το λόγο στις γυναίκες εργαζόμενες της, ακολουθώντας παράλληλα μια στρατηγική προσλήψεων με επίκεντρο την ισότητα στις ευκαιρίες και τις απολαβές.

Με το Equal Pay & Opportunity και τη δύναμη της γυναίκας στον εργασιακό τομέα να απασχολούν συχνά και δικαιολογημένα την κοινωνία, η Spotawheel ρίχνει το spotlight στις γυναίκες που εργάζονται στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη πλατφόρμα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της Ευρώπης. 

Πιο συγκεκριμένα, και σε αντίθεση με την πεποίθηση ότι ο κλάδος των αυτοκινήτων είναι αυστηρά ανδροκρατούμενος, η Spotawheel, μία καινοτόμος εταιρία τεχνολογίας που δραστηριοποιείται στον κλάδο των αυτοκινήτων, «όχι μόνο αποδέχεται αλλά ενθαρρύνει τις γυναίκες να ενσωματωθούν στην ομάδα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μαγκαφώσης, Head of Talent Ops Group

Ως εκ τούτου, η στρατηγική προσλήψεων στην Spotawheel δεν αποκλείει κανέναν υποψήφιο και έχει σχεδιαστεί βασιζόμενη στην αξιοκρατία, θέτοντας συγκεκριμένους στόχους στο πλαίσιο της προώθησης της ποικιλομορφίας και της κοινωνικής ενσωμάτωσης. Οι στόχοι αυτοί αφορούν στην υιοθέτηση δίκαιων πολιτικών στελέχωσης, αξιολόγησης, ανάπτυξης και ανταμοιβής, στην αποφυγή τυχόν διακρίσεων και προκαταλήψεων μέσω της συνεχούς επιμόρφωσης και καθοδήγησης, στην ευελιξία στην εργασία προς την κατεύθυνση της καλύτερης εξισορρόπησης επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, καθώς και στην προώθηση των γυναικών συναδέλφων σε θέσεις υψηλότερης ευθύνης.

«Δεδομένου ότι η ομάδα της Spotawheel αναπτύσσεται ραγδαία, οι προσλήψεις γυναικών εργαζομένων θα αυξηθούν με ακόμη εντονότερους ρυθμούς το επόμενο διάστημα και η αναλογία ανδρών/γυναικών θα βελτιώνεται συνεχώς», συνεχίζει ο Γιάννης Μαγκαφώσης. «Κάθε οργανισμός χρειάζεται περισσότερα πρότυπα σε θέσεις ευθύνης. Γυναίκες δυναμικές, θετικές και ιδιαίτερα ταλαντούχες και αποτελεσματικές», καταλήγει.

Μερικές από τις γυναίκες εργαζόμενες της Spotawheel εξηγούν ακολούθως πώς είναι να εργάζεσαι σε ένα φαινομενικά ανδροκρατούμενο κλάδο:

Irina Alekseeva – Senior Data Scientist Group

«Σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον, ο ανταγωνισμός μπορεί να φανεί πιο έντονος στις γυναίκες. Στην Spotawheel παρέχονται ίσες ευκαιρίες ενώ η δέσμευση στη δουλειά και η εξειδίκευση βοηθούν να κατακτηθεί ο σεβασμός και η επιτυχία»

Ελεάννα Θωμά – Retail Sales Manager Greece

«Η Spotawheel είναι μια εταιρεία που διασφαλίζει ότι κάθε εργαζόμενος αντιμετωπίζεται με σεβασμό, ανεξάρτητα από το υπόβαθρο, το φύλο ή την εθνικότητα του».

Κατερίνα Τζιμογιάννη- HRBP Group

«Spotawheel = Innovation. Η καινοτομία είναι μια από τις βασικές μας εταιρικές αξίες και ως εκ τούτου ένα χαρακτηριστικό που δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τους ανθρώπους που την απαρτίζουν».

Ελευθερία Αθανασιάδου – Business Process Manager Group

«Η Spotawheel είναι ένα περιβάλλον με ανοιχτούς ανθρώπους με όρεξη για εξέλιξη και επικοινωνία, χωρίς διακρίσεις, χωρίς περιορισμούς. Η διαφορετικότητα του καθενός μας γίνεται εργαλείο για την ολοκλήρωση της ανάπτυξής μας».

Joanna Gesicka – C2B Marketing Manager, Poland

«Όλα έχουν να κάνουν με το εργασιακό οικοσύστημα της εκάστοτε εταιρίας. Στη Spotawheel αυτό είναι κάτι που απολαμβάνω, καθώς η εταιρία αγκαλιάζει και ενθαρρύνει το know-how και την εμπειρία, κάτι που για εμένα αποδεικνύει ότι πρόκειται για μία σύγχρονη εταιρία που κοιτάει στο μέλλον και δεν είναι κολλημένη στο παρελθόν». 

Veronica Negru – Marketing Manager, Romania

«Στη Spotawheel ανακάλυψα ένα περιβάλλον σεβασμού και diversity που γιορτάζει κάθε νίκη, όσο μικρή ή μεγάλη κι αν είναι. Οι άνδρες συνάδελφοί μου είναι άκρως επαγγελματίες, δεν έχω ούτε για μια στιγμή σκεφτεί ότι εργάζομαι σε έναν ανδροκρατούμενο κλάδο».

Elena Toth – HR Business Partner, Romania

«Η εργασία σε έναν ανδροκρατούμενο κλάδο αποτέλεσε για εμένα μία πρόκληση και όχι εμπόδιο. Χάρη στη θέση μου, έχω τη δυνατότητα να βοηθήσω την ομάδα να μεγαλώσει και να ωριμάσει».

Διαβάστε επίσης:

Η Spotawheel έμπρακτα στο πλευρό της Ουκρανίας!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις