Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ποια είναι η πρώτη Ελληνίδα επιστήμονας που έγινε πρόεδρος της AIS

Για πρώτη φορά εκλέγεται Ελληνίδα επιστήμονας σε θέση προέδρου στη Διεθνή Ένωση Πληροφοριακών Συστημάτων (AIS).

Το «τιμόνι» της Διεθνούς Ένωσης Πληροφοριακών Συστημάτων θα αναλάβει -για πρώτη φορά- Ελληνίδα επιστήμονας, η καθηγήτρια Νάνσυ Πουλούδη, πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η κ. Πουλούδη προτάθηκε από την αρμόδια επιτροπή ανάδειξης υποψηφίων της Διεθνούς Ένωσης Πληροφοριακών Συστημάτων (Association for Information Systems – AIS) και εξελέγη κατόπιν ψηφοφορίας από το σύνολο των μελών της Ένωσης. Η θητεία της ξεκινάει τον Σεπτέμβριο του 2022, είναι τριετής, και κατά τη διάρκειά της αναλαμβάνει καθήκοντα Εκλεγμένου Προέδρου (President Elect), Προέδρου (President), και Προηγούμενου Προέδρου (Immediate Past President), τον 1ο, 2ο και 3ο χρόνο, αντίστοιχα.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η AIS προάγει «τη γνώση και την αριστεία στην πρακτική και τη μελέτη των πληροφοριακών συστημάτων», αποτελώντας την κορυφαία επαγγελματική ένωση για άτομα και οργανισμούς που ηγούνται της έρευνας, της διδασκαλίας, της πρακτικής και της μελέτης πληροφοριακών συστημάτων παγκοσμίως.

Η ίδια έχει αναπτύξει πάνω από 100 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και διεθνή συνέδρια, ενώ έχει ενταχθεί στη συντακτική επιτροπή των Journal of the Association for Information Systems (AIS), Information & Management, IT for Development, Health Policy & Technology, και International Journal of Society, Information, Communication and Ethics.

Παράλληλα στην επιστημονική της δράση περιλαμβάνονται ερευνητικά έργα με επίκεντρο την ψηφιακή επιχειρηματικότητα και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, καθώς και η ενασχόληση με το ISTLab, όπου τελεί ως αναπληρώτρια διευθύντρια του ερευνητικού εργαστηρίου Διοικητικής των Πληροφοριακών Συστημάτων και Τεχνολογιών.

Στα τρέχοντα ερευνητικά της ενδιαφέροντα προστίθενται η διαχείριση πληροφοριακών συστημάτων και η μελέτη οργανωσιακών αλλαγών, στρατηγικών και κοινωνικών επιπτώσεων που έχουν να κάνουν με την υλοποίηση πληροφοριακών συστημάτων, μετρώντας συγχρόνως δύο διακρίσεις στους εν λόγω τομείς τεχνολογίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις