Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΗΠΑ: Το Apple Pay είναι το πιο δημοφιλές app στους εφήβους

Παρόλο που οι έφηβοι έχουν χαρτζιλίκι σε μετρητά και άρα χρησιμοποιούν λιγότερο το άυλο χρήμα, οι περισσότεροι έχουν iPhone και χρησιμοποιούν την αντίστοιχη υπηρεσία και ιδίως την λειτουργία BNPL.

Το Apple Pay έχει γίνει το πιο δημοφιλές app πληρωμών μεταξύ των Αμερικανών εφήβων, παρόλο που η συντριπτική πλειοψηφία συνεχίζει να χρησιμοποιεί τακτικά μετρητά, σύμφωνα με έρευνα. Από 7.100 εφήβους που ερωτήθηκαν για τις εφαρμογές πληρωμών από την Piper Sandler, το Apple Pay είχε τους περισσότερους μηνιαίους χρήστες, με ποσοστό διείσδυσης 23%, μπροστά από το Venmo, την εφαρμογή Cash και το PayPal.

Η κυριαρχία του Apple Pay εξηγείται εν μέρει από το γεγονός ότι το 87% των εφήβων έχουν iPhone. Ωστόσο, οι fintech εφαρμογές εξακολουθούν να υστερούν πολύ σε σχέση με την αξιοποίηση του χαρτζιλικιού σε αυτές τις ηλικίες, αφού το 89% των εφήβων δήλωσαν ότι χρησιμοποίησαν μετρητά τον τελευταίο μήνα, από 83% το προηγούμενο έτος.

Με τη χρήση του buy now, pay later να αυξάνεται ραγδαία, η λειτουργία “Πληρωμή σε 4 δόσεις” της PayPal έχει καταστεί η πιο γνωστή επιλογή BNPL για τους εφήβους, μπροστά από την Afterpay, η οποία εξαγοράστηκε πρόσφατα από την Block, και την Klarna.

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι τόσο η Meta όσο και άλλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν αρκετή δουλειά ακόμη να κάνουν για να πείσουν τους εφήβους σχετικά με το metaverse, με το 48% να δηλώνει ότι είτε δεν είναι σίγουρο είτε δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτό.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις