Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ΕΕ εγκαινίασε πύλη επικοινωνίας φορέων fintech και εποπτικών αρχών

Η πλατφόρμα έχει δύο λειτουργίες, έναν χάρτη fintech με ερευνητικό υλικό και έναν κόμβο πρόσβασης σε στοιχεία από εποπτείες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε την πλατφόρμα ψηφιακής χρηματοδότησης της ΕΕ, έναν ιστότοπο που έχει σχεδιαστεί για την ανάπτυξη διαλόγου μεταξύ των φορέων του fintech και των εποπτικών αρχών.

Η πλατφόρμα ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ψηφιακή χρηματοδότηση το 2020 και τέθηκε σε λειτουργία την περασμένη εβδομάδα, με μια virtual εκδήλωση έναρξης στην οποία συμμετείχαν η Επίτροπος Mairead McGuinness και η Verena Ross, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών. Ο ιστότοπος έχει ως στόχο να “ξεπεράσει τον κατακερματισμό και να υποστηρίξει την κλιμάκωση των ψηφιακών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών σε ολόκληρη την ενιαία αγορά”.

Κατά την έναρξη λειτουργίας του αποτελείται από δύο βασικά δομικά στοιχεία. Το πρώτο είναι ένα παρατηρητήριο που προσφέρει διαδραστικά χαρακτηριστικά όπως ένας χάρτης fintech, εκδηλώσεις και ένα τμήμα όπου οι χρήστες θα μπορούν να μοιράζονται σχετικό ερευνητικό υλικό.

Το δεύτερο τμήμα είναι μια πύλη, η οποία θα λειτουργεί ως ενιαίο σημείο πρόσβασης στις εποπτικές αρχές, με πληροφορίες σχετικά με τους εθνικούς κόμβους καινοτομίας, τα ρυθμιστικά sandboxes και τις απαιτήσεις αδειοδότησης. Αυτό το τμήμα της πλατφόρμας θα φιλοξενεί επίσης λειτουργίες που συνδέονται με τις διασυνοριακές δοκιμές, ενώ το 2023 θα προστεθούν και άλλα τμήματα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις