Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέο πρόγραμμα της HP για Startups στηρίζοντας την ESA BIC Athens

Η HP Tech Ventures επεκτείνει το ευρωπαικό της αποτύπωμα για να βοηθήσει το Startup οικοσύστημα να μεγαλώσει με επόμενο σταθμό την Ελλάδα.

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος λειτουργίας του Κέντρου Επώασης Επιχειρήσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος στην Αθήνα. Στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης, η HP Tech Ventures παρουσίασε ένα νέο πρόγραμμα Startup στην Ελλάδα και επεκτείνει το ευρωπαϊκό της αποτύπωμα για να βοηθήσει στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος Startup.

Η HP Tech Ventures έχει άλλωστε ιστορικό επενδύσεων και εμπορευματοποίησης τεχνολογιών Startup σε παγκόσμια βάση. Ως στρατηγικός επενδυτής και συνεργάτης παρέχει συνεχή καθοδήγηση και χτίζει τις απαραίτητες γέφυρες ώστε να υπάρξουν εμπορικές ευκαιρίες και συνεργασίες με πελάτες. 

Η πιο πρόσφατη συνεργασία ήταν το λανσάρισμα του πρώτου Startup προγράμματος Molded Fiber στον κόσμο με τον επιταχυντή TechFounders U-TUM στο Μόναχο της Γερμανίας. Το πρόγραμμα εστιάζει στη βιώσιμη συσκευασία και πρόσφατα επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει ιατρικές εφαρμογές τρισδιάστατης εκτύπωσης. Η συνεργασία αυτή επιτάχυνε την ανάπτυξη των Startups σε πρώιμο στάδιο μέσω πιλοτικών λύσεων στην αγορά με πραγματικούς πελάτες σε ένα δομημένο περιβάλλον 5 μηνών, αποδεικνύοντας έτσι την επικύρωση της αγοράς σε πρώιμο στάδιο.

Η ESA BIC (European Space Agency Business Incubation Center) με περισσότερα από 60 σημεία δραστηριοποίησης ανά τον κόσμο, ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα πριν από ένα χρόνο και βρίσκεται υπό την διαχείριση της Corallia σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η ESA BIC Greece επωάζει νεοφυείς επιχειρήσεις που είτε θα εκμεταλλευτούν τη διαστημική τεχνολογία σε μη διαστημικές αγορές (spin-off) είτε θα γίνουν προμηθευτές του διαστημικού τομέα (spin-in) και θα αναπτύξουν την επιχείρησή τους και την τεχνολογία τους. Η επιλογή της ESA βασίστηκε στις καινοτομίες και τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν στην ESA BIC Greece και στο ευρύτερο δίκτυό της που θα συνεργάζονται με τις περιοχές ενδιαφέροντος της HP από -3d printing, παραγωγικές διαδικασίες, επιστήμες υλικών track and trace, cybersecurity, edge compute, digital health.

Kατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και ως στρατηγικός συνεργάτης της ESA BIC Athens, η HP ανακοίνωσε το παρακάτω πρόγραμμα Startup σε συνεργασία με επιλεγμένες startup εταιρίες:

  • Συνεχής Mentorship με έμπειρα στελέχη της HP Tech Ventures 
  • Πρόσβαση στο δίκτυο της HP Tech Ventures των Venture Capitalists
  • Πρόσβαση σε ειδικούς από το παγκόσμιο δίκτυο της HP για συγκεκριμένες ανάγκες των startup εταιριών
  • Σύνδεση με άλλες Ευρωπαικές αγορές (μέσω του εκτεταμένου δικτύου της HP ολοκληρωμένων συστημάτων και εφοδιαστικής αλυσίδας) 
  • Υποστήριξη τεχνολογικής υποδομής που υποστηρίζεται από χρηματοοικονομικές υπηρεσίες (HPFS)
  • Απονομή βραβείου στην καλύτερη Startup της χρονιάς με τη μορφή επιχορήγησης και τη δυνατότητα να κάνουν παρουσίαση στα στελέχη της ΗΡ

Ο Managing Director της HP Hellas, Νίκος Χρηστάκης δήλωσε αναφορικά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξεκινάμε αυτό το πρόγραμμα και στην Ελλάδα. Η HP Tech Ventures έχει αποδείξει τη συμβολή της στις startup εταιρίες και στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τις νέες επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν επερχόμενες προκλήσεις και να πετύχουν τους στόχους τους. Η εξωστρέφεια αυτών των εταιριών είναι ζωτικής σημασίας, γι’ αυτό και η HP θα συνεχίσει να υποστηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες»

Από την πλευρά του, ο Jorge Sanchez, ESA BIC GR Director, Corallia CSFO πρόσθεσε: «Το ESA BIC Greece γιορτάζει σήμερα τον 1ο χρόνο επιτυχούς λειτουργίας του. Οι υποστηρικτές της θερμοκοιτίδας στην Ελλάδα αποτελούν θεμελιώδη παράγοντα στήριξης του ελληνικού διαστημικού οικοσυστήματος. Η HP στηρίζει εμπράκτως τις υπηρεσίες και τους incubatees μέσω της σταθερής μας συνεργασίας και σχέσης εμπιστοσύνης.»

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις