Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

iDNA Genomics: Χαράσσοντας νέους δρόμους στη γενετική ανάλυση

Η επαναστατική πλατφόρμα Idnaonline αλλάζει τα δεδομένα στην επιλογή φαρμακοθεραπείας.

Όσα γνωρίζαμε ως τώρα για το DNA και τις προκαθορισμένες δυνατότητες που αυτό προσέδιδε στον άνθρωπο έρχονται σταδιακά να ανατραπούν μέσα από τα επαναστατικά ευρήματα της σύγχρονης επιστημονικής έρευνας. H γνώση του γενετικού κώδικα (DNA analysis) καθιστά πλέον δυνατή τη λήψη εξατομικευμένων αποφάσεων, τόσο για την αντιμετώπιση ασθενειών όσο και του τρόπου ζωής (διατροφή, άθληση, κ.λπ.) για ένα πιο υγιές μέλλον σε προσωπικό επίπεδο.

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας και της επιστημονικής γνώσης δημιουργήθηκε η IDNA Genomics, μια πρωτοποριακή εταιρεία που δραστηριοποιείται στον ταχύτατα αναπτυσσόμενο χώρο της Ιατρικής Ακριβείας και Γονιδιωματικής Ανάλυσης (DNA Test) και εστιάζει στην ανάπτυξη και την παροχή γενετικών αναλύσεων Φαρμακογονιδιωματικής, Γονιδιωματικής της Διατροφής και του Αθλητισμού, με συνεχή ερευνητική δραστηριότητα και συνεργασία με πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Οι άνθρωποι που την ίδρυσαν και εργάζονται σε αυτή έχουν μακρόχρονη εμπειρία, τεχνογνωσία και επιτυχημένη πορεία τόσο στον χώρο της Υγείας όσο και στην ευρεία καταναλωτική αγορά. Πρόκειται για άριστα καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό, αποτελούμενο από διακεκριμένους ερευνητές και κορυφαίους εμπειρογνώμονες στον διεθνή χώρο της γενετικής και της μοριακής βιολογίας, από διδάκτορες, ειδικούς στη γενετική, τη μοριακή βιολογία, τη βιοχημεία, τη διατροφογενετική και τη βιοπληροφορική.

Μάλιστα, το συνδυασμένο σύνολο δεξιοτήτων της ομάδας της επιτρέπει την ανάλυση της πιο πρόσφατης επιστημονικής βιβλιογραφίας και την ανάπτυξη ανάλογων πρωτοκόλλων εκπαίδευσης και διατροφής. Η καινοτομία, η επιστημονική πρωτοπορία και η ποιότητα παροχής υπηρεσιών αποτελούν δυνατά σημεία που χαρακτηρίζουν και διακρίνουν την iDNA Genomics, ενώ παράλληλα διαθέτει αξιόλογες συνεργασίες με ιατρούς πολλών ειδικοτήτων, καθώς και με την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Μέσα από τη γνώση που παρέχει το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης, τη χρήση εργαλείων βιοπληροφορικής και τα πεδία εφαρμογής της τεχνητής νοημοσύνης, η εταιρεία δημιουργεί νέα καινοτόμα προϊόντα. Καθένα είναι αποτέλεσμα εκτεταμένης έρευνας και ανάπτυξης και είναι ειδικά σχεδιασμένο για να ικανοποιεί τις ανάγκες των τελικών χρηστών με τον βέλτιστο τρόπο. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων βασίζονται σε δημοσιευμένη επιστημονική βιβλιογραφία διεθνών βάσεων δεδομένων. Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία διαθέτει ιδιόκτητο και πιστοποιημένο με ISO εργαστήριο για in-house σχεδιασμό υπηρεσιών και αναλύσεων, δική της πλατφόρμα πλήρως εναρμονισμένη με διεθνείς γονιδιακές και φαρμακευτικές βάσεις δεδομένων, προσφέροντας υψηλής ποιότητας αποτελέσματα για την ανάλυση και τον έλεγχο των αποτελεσμάτων και ιδιόκτητη πλατφόρμα βιοπληροφορικής, ενώ λειτουργεί με εργαστηριακή τεχνολογία αιχμής (τελευταίας γενιάς).

Στο χαρτοφυλάκιο της iDNA Genomics περιλαμβάνονται μοναδικά προϊόντα, με βασικό το iDNA CNS PGx, ένα τεστ φαρμακογενετικής που μπορεί να βοηθήσει τον γιατρό να καθορίσει το κατάλληλο φάρμακο για τον κάθε ασθενή ξεχωριστά, προσφέροντας πληροφορίες σχετικά με το είδος του φαρμάκου και τη σωστή δοσολογία, βάσει των οποίων ο ασθενής του θα έχει την καλύτερη ανταπόκριση, με τις ελάχιστες ανεπιθύμητες ενέργειες. Το iDNA CNS PGx τεστ είναι το μόνο που διαθέτει CE mark, γεγονός που το καθιστά σε λίγους μήνες (λόγω αλλαγής νομοθεσίας) το μόνο που μπορεί να χρησιμοποιείται επίσημα.

Πρόσφατα, η iDNA Genomics ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας πλατφόρμας για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, σε συνεργασία με την εταιρεία Melapus, ονόματι Idnaonline.com. H πλατφόρμα αυτή απευθύνεται στο ευρύ κοινό, με στόχο την ενημέρωσή του ως προς τη δυνατότητα που έχει πλέον η ιατρική κοινότητα για την επιλογή της κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής σε εξατομικευμένο επίπεδο, με βάση το γενετικό προφίλ του εκάστοτε ασθενή. Μέσω της πλατφόρμας αυτής, ο ενδιαφερόμενος μπορεί απομακρυσμένα να αγοράζει την υπηρεσία και με απλή αποστολή δείγματος σιέλου στο εργαστήριο της iDNA, ο εξειδικευμένος γιατρός του να έχει διαθέσιμα τα αποτελέσματα σε λίγες μόλις ημέρες, ώστε μέσω της τηλεϊατρικής λύσης της Melapus να επιλέγεται τελικά η σωστή φαρμακευτική αγωγή.

Το εγχείρημα προχωράει πολύ καλά λόγω της επιτυχίας του τεστ ειδικά στην κατάθλιψη και το άγχος, με ποσοστό επιτυχίας πάνω από 85% στην επιλογή της σωστής φαρμακευτικής αγωγής.
«Η εξέταση αυτή ειδικά στη κατάθλιψη και στο άγχος είναι η λύση απέναντι σε άσκοπες παρενέργειες και αναποτελεσματικές θεραπείες. Την ίδια στιγμή που η λύση της Melapus συνεχίζει να χρησιμοποιείται με επιτυχία από πολλά νοσοκομεία και εταιρείες, η πλατφόρμα idnaonline.com αλλάζει για πάντα τον τρόπο παροχής ψυχιατρικών υπηρεσιών στα θέματα φαρμακοθεραπείας, κάνοντάς μας περήφανους για αυτή μας τη σύμπραξη», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νίκος Γκούβας, founder & CEO της Melapus.

Η iDNA Genomics είναι μια 100% ελληνική προσπάθεια διεθνών προδιαγραφών, που στόχο έχει να πρωταγωνιστήσει στην παγκόσμια αγορά. Λειτουργώντας με τα υψηλότερα πρότυπα γενετικών αναλύσεων και έχοντας δημιουργήσει μια state-of-the-art ιδιόκτητη πλατφόρμα βιοπληροφορικής, προσφέρει καινοτόμες αναλύσεις που αλλάζουν ριζικά τον παραδοσιακό τρόπο φαρμακευτικής θεραπείας, αντιμετώπισης προδιάθεσης ασθενειών και lifestyle. Η iDNA Genomics έχει μεγάλη αναγνώριση στον ελληνικό ιατρικό και επιστημονικό χώρο ως εταιρεία με ταυτότητα υψηλής καινοτομίας και αξιοπιστίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις