Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Veritas Backup Exec 21.4: Το Data Security στην πιο “value for money” λύση backup της αγοράς

Σε μια εποχή ραγδαίας ψηφιοποίησης των πάντων, άρα και σε εταιρικό επίπεδο, η ασφάλεια των επιχειρηματικών δεδομένων και η δυνατότητα ανάκτησής τους διαδραματίζουν πρωτεύοντα ρόλο για κάθε επιχείρηση και οργανισμό, ανεξάρτητα από το μέγεθος και τον κλάδο στον οποίο ανήκουν. Ανάλογα βέβαια με τις ανάγκες, κάθε εταιρεία έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τη διαδικασία της αποθήκευσης, το υλικό και τον χώρο που θα κάνει save τα δεδομένα της, σε κάθε μορφή cloud, για να έχει το απόλυτο backup χάρη στο λογισμικό της Veritas, που είναι εκεί για να «σώζει» τους πελάτες της.

Το Veritas Backup Exec αποτελεί, εκτός από μία αναγνωρισμένη λύση στην παγκόσμια αγορά, εκείνο το συστατικό που επιζητεί κάθε επιχείρηση για την προστασία και τη δυνατότητα της ολοκληρωμένης επαναφοράς κρίσιμων δεδομένων, τα οποία είτε έχουν καταστραφεί εξαιτίας λάθους ή κάποιας αστοχίας των συστημάτων είτε ως αποτέλεσμα κυβερνοεπίθεσης. Το Backup Exec έχει στην ουσία μια προληπτική ισχύ, με κύρια λειτουργία το να ανακτά τα data, εντοπίζοντας το μέρος που έχουν αποθηκευτεί και χωρίς να απαιτεί μεγάλο κόστος ή χρόνο, προσφέροντας μια οικονομικά προσιτή, άμεση και απλοποιημένη εναλλακτική. Η κορυφαία αυτή λύση της Veritas συμβάλλει έτσι στη λειτουργικότητα της κάθε εταιρείας και των εργασιών της, χαράσσοντας μια safe επιλογή συντήρησης των δεδομένων και καθιστώντας αδύνατη κάθε πιθανή απώλεια.

Το «target group» ενός ισχυρού λογισμικού

Η πλατφόρμα Backup Exec επικεντρώνεται στην ασφάλεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στα πρότυπα των οποίων έχει διαμορφωθεί εξαρχής, οι οποίες ψάχνουν για μια αποτελεσματική πρακτική και value for money επιλογή στο ζήτημα της ενίσχυσης της προστασίας των δεδομένων. Πρόκειται δηλαδή για ένα προϊόν ιδανικό για τους οργανισμούς που θέλουν μια ενιαία λύση, επιδιώκοντας και υλοποιώντας παράλληλα ένα υψηλό επίπεδο προστασίας, είτε διαθέτουν physical, virtual ή μεικτές ΙΤ υποδομές.

Ειδικότερα, η νέα εκδοχή της πλατφόρμας, η Backup Exec 21.4, δίνει στην επιχείρηση τη δυνατότητα να ανεβάζει στο cloud τα δεδομένα σε deduplicated format, έτσι ώστε να έχει αυξημένη ταχύτητα στην απόδοση εκτέλεσης end-to-end, πετυχαίνοντας συγχρόνως δραματική μείωση του χρόνου, του κόστους και του network band-width, όταν χρησιμοποιείται ως χώρος αποθήκευσης το cloud για backup.

Όσον αφορά το νέο Backup Exec 21.4, αυτό βελτιώνει σημαντικά την απόδοση του cloud, ενώ επιτρέπει στους οργανισμούς που επωφελούνται της εφαρμογής του να ενημερώνονται με την τελευταία έκδοση των Windows. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις που διαθέτουν την τρέχουσα συντήρηση μπορούν να αναβαθμίσουν τη νέα έκδοση χωρίς επιπλέον κόστος στο πλαίσιο της προνομιακής της χρήσης.

Μια ολιστική λύση για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις

Ένα επίσης δυνατό σημείο του είναι ότι εστιάζει στη διατήρηση της προστασίας των data ενοποιημένα αποτελώντας μια ολιστική λύση, δίνοντας στους πελάτες την αυτονομία να επιλέξουν τι θα κάνουν με τα αντίγραφα ασφαλείας, όπως και το πού να τα αποθηκεύσουν καθώς και πώς να πληρώσουν. Στη συνέχεια, τα δεδομένα παραμένουν ασφαλή και διαθέσιμα σε κάθε στάδιο για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο cloud, την προστασία του φόρτου εργασίας εντός του cloud, την ανάκτηση από το cloud ή απλώς τη σύνδεση σε αποθήκευση σε τοπικούς αποθηκευτικούς χώρους (on-prem).

Πλέον έχουν προστεθεί και αρκετές βελτιώσεις στην έκδοση Backup Exec 21.4, όπως το Backup Exec που κάνει ένα μεγάλο άλμα στην προστασία από ransomware, ενώ το Backup Exec (BE) 21.4 συνεχίζει να ενισχύει τις δυνατότητες στο Ransomware Resilience, περιλαμβάνοντας υποστήριξη για αντίγραφα ασφαλείας Write Once, Read Many (WORM) για περιβάλλοντα Amazon και DataDomain. Όσον αφορά την υποστήριξη για WORM (Write Once, Read Many) Immutable Storage, οι χρήστες του Backup Exec μπορούν τώρα να δημιουργήσουν σύνολα αντιγράφων ασφαλείας με δυνατότητα WORM για τεχνολογίες σαν τα DataDomain OpenStorage Technology (OST) Object Lock και Amazon Web Services (AWS) S3 Object Lock.

Αντίστοιχα, με το VMware Asynchronous Read Performance προσφέρεται μια σημαντική βελτίωση απόδοσης του Backup Exec Agent για υποδομές VMware ως προς τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των virtual machines. Η βελτίωση της ταχύτητας και η ενημέρωση του Backup σε Deduplication Storage συνεπάγονται ακόμη ότι οι διαχειριστές του Backup Exec λαμβάνουν πλέον ενημερώσεις κατά τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στον αποθηκευτικό χώρο του deduplication storage ως προς την ταχύτητα.

Στο ίδιο μήκος κύματος, με τις εξελιγμένες προσθήκες υποστηρίζονται και καινούργια cloud storage regions. Συγκεκριμένα, οι χρήστες του Backup Exec επωφελούνται από τις επιλογές αποθήκευσης στο cloud μέσω της υποστήριξης αποθήκευσης για ακόμη περισσότερα region ανά τον κόσμο στο cloud, επιτρέποντας μεγαλύτερη ευελιξία και οικονομία. Έχοντας μια επιχειρηματική αγορά και ένα ψηφιακό μέλλον που διανύουν μαζί μια πορεία ανάπτυξης, η ασφάλεια τίθεται όλο και πιο πολύ στο επίκεντρο των επόμενων κινήσεων όλων των «παικτών» από κάθε χώρο. Το Backup Exec, όντας σε μια ισχυρή θέση, μπορεί να λειτουργήσει ως ένα δυναμικό προϊόν άμεσα διαθέσιμο στην αγορά –είτε με άδεια αορίστου χρόνου είτε με αδειοδότηση διαρκείας– που θα διατηρήσει τα δεδομένα προστατευμένα, χωρίς επιπλέον αντίγραφα ασφαλείας, εξοικονομώντας χρόνο και πόρους, χρήσιμα για την επιτυχή αξιοποίηση των data.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις