Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Boehringer Ingelheim Ελλάς: Στοχεύοντας στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα

Με τον πυλώνα «MORE GREEN» η πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία υποστηρίζει πρωτοβουλίες για τον περιορισμό της χρήσης πόσιμου νερού, την προστασία του περιβάλλοντος και τη δημιουργία ενός παγκόσμιου «πράσινου» οικοσυστήματος.

Η Boehringer Ingelheim Eλλάς είναι μία από τις κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες παγκοσμίως. Η οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1885 επικεντρώνεται στην έρευνα, την ανάπτυξη, την παρασκευή και την προώθηση νέων φαρμάκων υψηλής θεραπευτικής αξίας, τόσο για ανθρώπινη όσο και για κτηνιατρική χρήση. Η κοινωνική ευθύνη αποτελεί σημαντικό στοιχείο της εταιρικής κουλτούρας που διέπει την Boehringer Ingelheim, κάτι που αντανακλάται και στο γεγονός ότι συμβάλλει στον περιορισμό χρήσης πόσιμου νερού με άμεση συνέπεια την προστασία του περιβάλλοντος.

Συνεχίζοντας ένα ταξίδι το οποίο ξεκίνησε πριν από 137 χρόνια, η Boehringer Ingelheim εξακολουθεί να προσφέρει λύσεις για ακάλυπτες ιατρικές ανάγκες και να ενισχύει τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση παγκόσμιων υγειονομικών και ταυτόχρονα περιβαλλοντικών προκλήσεων. Η ανανεωμένη στρατηγική της προσέγγιση εστιάζει στη δύναμη και στην αξία της μακροχρόνιας συνεργασίας που ανοίγει τον δρόμο σε ένα υγιέστερο και περισσότερο βιώσιμο μέλλον για την κοινωνία.

Με τον πυλώνα «MORE GREEN», η Boehringer Ingelheim σκοπεύει να καταστεί ακόμα περισσότερο περιβαλλοντικά βιώσιμη, συνεχίζοντας τη σημαντική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, της χρήσης ενέργειας και πόρων, καθώς και του αποτυπώματος νερού. Παράλληλα, ανανεώνει τους στόχους περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, δεσμευόμενη να εξασφαλίσει αρχικά ένα ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα για τις επιχειρησιακές της λειτουργίες έως το 2030 και στη συνέχεια να μειώσει περαιτέρω το αποτύπωμα νερού, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου επηρεάζονται από τη διαθεσιμότητα του νερού, καθώς και να προστατεύσει το καθαρό νερό στις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιείται.

Δεσμεύεται, τέλος, να εφαρμόσει αρχές κυκλικότητας για τη μείωση των λειτουργικών αποβλήτων στους χώρους υγειονομικής ταφής, καθώς και αρχές οικολογικού σχεδιασμού και «πράσινης» χημείας για όλα τα νέα προϊόντα. Στην Ελλάδα η εταιρεία δραστηριοποιείται για περισσότερο από μισό αιώνα, διαθέτοντας εργοστάσιο στο Κορωπί. Ο όγκος παραγωγής της ανέρχεται σε 60 εκατομμύρια συσκευασίες φαρμάκων ετησίως, κάτι που απαιτεί τη χρήση νερού.

Αποτέλεσμα των βιομηχανικών δραστηριοτήτων της είναι η παραγωγή 12.000 m3 αποβλήτων νερού, τα οποία με απόφαση της εταιρείας τίθενται σε επεξεργασία μέσα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, στη μονάδα βιολογικού καθαρισμού που διαθέτει. Στη συνέχεια το νερό διυλίζεται σε δύο υγρότοπους και χρησιμοποιείται για την άρδευση χωραφιού 7,7 στρεμμάτων, φυτευμένου με γκαζόν και καλλωπιστικά φυτά.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Boehringer Ingelheim, εάν η εργασία αυτή ανατίθετο στο πλησιέστερο εξωτερικό εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων θα χρειαζόταν να διανυθούν 500 φορές τον χρόνο 60 χλμ. με φορτηγά μεταφοράς. Η συνολική αυτή απόσταση (30.000 χλμ.) αντιστοιχεί στο 75% του μήκους του ισημερινού της Γης, γεγονός που θα οδηγούσε σε σημαντικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στο περιβάλλον. Παράλληλα, γίνεται εξοικονόμηση των φυσικών υδάτινων πόρων, εφόσον θα απαιτείτο άσκοπη άρδευση με πόσιμο νερό δικτύου για τη συντήρηση του πράσινου τοπίου. Με τον τρόπο αυτό, η Boehringer Ingelheim αναδεικνύει την ευαισθησία της στο περιβάλλον συμβάλλοντας στην αειφόρο ανάπτυξη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις