Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Κωτσόβολος και Endeavor Greece στηρίζουν τις Retail Startups με το Rise Up Innovation Program

Έξι νεοφυείς επιχειρήσεις από τον χώρο του Retail επιλέχθηκαν για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, κατακτώντας το «κλειδί» του αύριο για την εξέλιξη τους.

Η Κωτσόβολος, σε συνεργασία με την Endeavor Greece, τον παγκόσμιο οργανισμό υποστήριξης ταχέως αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων, παρουσιάζουν το “Rise Up Innovation Program”, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποστήριξης πολλά υποσχόμενων νεοφυών επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στον χώρο του Retail. 

Το καινοτόμο πρόγραμμα “Rise Up Innovation Program” ενώνει τους υποσχόμενους Tech Retail επενδυτές και τους ενδυναμώνει, ώστε να αναπτυχθούν ταχύτερα, αλλά και να «ξεκλειδώσουν» νέες ευκαιρίες και ιδέες στον χώρο του Retail. 

Μέσα από τη συμμετοχή τους, οι εταιρείες

  • Λαμβάνουν στρατηγική καθοδήγηση από υψηλόβαθμα στελέχη κορυφαίων επιχειρήσεων 
  • Έρχονται σε επαφή με κορυφαίους επενδυτές παγκοσμίως που ενδιαφέρονται για τον κλάδο του Retail
  • Συμμετέχουν σε μία έμπιστη κοινότητα που δημιουργήθηκε και προορίζεται για επιχειρηματίες, που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις, ανεξαρτήτως κλάδου και αγοράς 
  • Λαμβάνουν χρήσιμες πληροφορίες και insights των τάσεων του λιανεμπορίου και της τεχνολογίας, μέσα από συζητήσεις με ειδικούς του Retail και ηγέτες στο χώρο του «επιχειρείν».

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 13 Απριλίου, έγινε η επίσημη έναρξη του προγράμματος και η παρουσίαση των 6 επιλεγμένων εταιρειών (Dataviva, Hexa, Leadoo, MishiPay, Sensei Tekmon) μέσα από ένα σύνολο 50 επιχειρήσεων, από 3 διαφορετικά γεωγραφικά regions.

Σε αυτή, o Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κωτσόβολος-Dixons South East Europe, Γιάννης Βασιλάκος ανέφερε σχετικά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή την σύμπραξη με την Endeavor, «καρπός» της οποίας είναι το “Rise Up Innovation Program”, ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που προσφέρει την καθοδήγηση, τη δικτύωση και την συνεργασία που χρειάζονται οι επιχειρήσεις για την περαιτέρω ανάδειξη και εξέλιξή τους. Το όφελος είναι αμφίδρομο, καθώς δίνει στην Κωτσόβολος την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με αξιόλογες εταιρείες, από διαφορετικά γεωγραφικά regions και κλάδους, με στόχο την προσφορά μιας αναβαθμισμένης εμπειρίας και εξυπηρέτησης του τελικού καταναλωτή».

Ο Managing Director της Endeavor Greece, Παναγιώτης Καραμπίνης, δήλωσε επίσης για τη συνεργασία: «Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι για την έναρξη του προγράμματος “Rise Up”. Μαζί με την Κωτσόβολος έχουμε σχεδιάσει ένα πρόγραμμα διεθνών προδιαγραφών και εμβέλειας με σκοπό να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την εξωστρέφεια και τη δυναμική του Ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας. Με όπλο μας το ισχυρό δίκτυο της Endeavor σε Ελλάδα και εξωτερικό, εντοπίζουμε και ενισχύουμε καινοτόμες ιδέες, τεχνολογίες και διεθνείς ευκαιρίες που μπορούν να έχουν υψηλό αντίκτυπο στην εξέλιξη του κλάδου του λιανεμπορίου και την εμπειρία του Έλληνα καταναλωτή».

Με τις πρωτοποριακές ιδέες να αποτελούν έμπνευση και παράδειγμα για την Κωτσόβολος, η εταιρεία θα συνεχίσει να στηρίζει συνεργασίες που εστιάζουν στην ανάπτυξη και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσω της καινοτομίας και της τεχνολογίας με απώτερο σκοπό μία καλύτερη ζωή.

Περισσότερες πληροφορίες στο ειδικά διαμορφωμένο site του προγράμματος “Rise Up Innovation Program”, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις