Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

egg – enter•grow•go: 10 χρόνια ενισχύει την καινοτομία

Ο νέος κύκλος της πλατφόρμας egg Start-Up, το egg-enter•grοw•go, σηματοδοτεί τη συμπλήρωση μιας ιδιαίτερα επιτυχημένης δεκαετούς λειτουργίας, έχοντας καταφέρει να συνδέσει την ταύτισή της με τη ραγδαία πρόοδο και εξέλιξη της εγχώριας startup σκηνής. Παράλληλα, αποτελεί το πλέον αναγνωρισμένο όσο και ολοκληρωμένο πλαίσιο επιχειρηματικής επιτάχυνσης στην Ελλάδα.

Στον 10ο κύκλο του, αξιοποιώντας την εμπειρία και τη σύγχρονη δομή του, το egg επιχειρεί ένα step up στην καθοδήγηση των επιχειρηματικών ομάδων που θα ενταχθούν, επιδιώκοντας την επιτάχυνση υλοποίησης των επιχειρηματικών τους σχεδίων. Υπό αυτό το πρίσμα, η μεγιστοποίηση του οφέλους για τους συμμετέχοντες θα προκύψει μέσω της υπαγωγής τους σε κατάλληλες ροές επιχειρηματικής επιτάχυνσης, εντός της πλατφόρμας egg Start-Up, με αντίστοιχα προσαρμοσμένα επιχειρηματικά milestones και συμβουλευτική παρακολούθηση στο πλαίσιο του 10ου κύκλου του προγράμματος.

Απώτερος σκοπός του τελευταίου είναι να επισημανθούν και αναδειχθούν οι πραγματικές τους ανάγκες, επιδιώκοντας τη σύναψη συνεργειών με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες ως μέλη ενός αναπτυξιακού οικοσυστήματος, ενισχύοντας τις πιθανότητες χρηματοδότησης. Μάλιστα, το egg ενθαρρύνει τη συμμετοχή στον νέο κύκλο του προγράμματος επιχειρηματικών σχεδίων που σχετίζονται με μια σειρά από έντονα καινοτόμους όσο και ανταγωνιστικούς κλάδους, όπως λ.χ. οι τεχνολογίες 5G, ολοκληρωμένες λύσεις στα πρότυπα του ESG (Environment Social Government), καθώς επίσης και σχέδια που αξιοποιούν πολυετή ερευνητική δραστηριότητα ή κάνουν ευρεία χρήση καινοτομιών σε τομείς όπως λ.χ. τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ), Big Data, κυβερνοασφάλεια, τουριστικές τεχνολογίες, Fintech, ρομποτική, εικονική/επαυξημένη πραγματικότητα (VR/ AR), Βιομηχανία 4.0, βιοτεχνολογία, ιατρικές τεχνολογίες και μέθοδοι, αγροτική τεχνολογία, περιβαλλοντικές τεχνολογίες, ενέργεια, εκπαίδευση – σύγχρονες μέθοδοι και εργαλεία κ.ά. Εξίσου αυξημένη βαρύτητα αποδίδεται και σε επιχειρηματικά σχέδια που προέρχονται και αφορούν σχήματα τα οποία ενδυναμώνουν έμπρακτα τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή Marketing & Εταιρικής Επικοινωνίας του ομίλου Eurobank, κ. Μιχάλη Βλασταράκη: «Βελτιώνοντας και αναβαθμίζοντας διαρκώς τις δομές και τις υπηρεσίες του, το egg εισέρχεται στον δέκατο χρόνο λειτουργίας του. Συμμετέχοντας στη διεύρυνση του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτόμων επιχειρήσεων, έχει ήδη υποστηρίξει περισσότερους από 1.000 επιχειρηματίες, ενώ έχει συμβάλει στη δημιουργία 150 εταιρειών. Η Eurobank, πρωτοπόρος και στη στήριξη της νέας επιχειρηματικότητας, αντιμετωπίζει ως προτεραιότητα την εξέλιξη της καινοτομίας με βάση τα διεθνή πρότυπα. Επενδύουμε στο egg και στηρίζουμε κάθε δυναμική πρωτοβουλία που αναπτύσσεται και μέσω της πολιτείας, όπως είναι η σύσταση του Συνεργατικού Σχήματος Καινοτομίας στους τομείς Τουρισμού & Πολιτισμού για τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού τουριστικού και πολιτιστικού προϊόντος».

Υπενθυμίζεται πως το egg, που σχεδίασε και υλοποιεί η Eurobank σε συνεργασία με το Corallia, στηρίζει πολυδιάστατα τις συμμετέχουσες νεοφυείς εταιρείες, που με τη σειρά τους αναζητούν χρηματοδότηση, εξωστρέφεια και επιχειρηματική δικτύωση. Ταυτόχρονα, διασυνδέει αποτελεσματικά την ακαδημαϊκή με την επιχειρηματική και την επενδυτική κοινότητα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις