Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το ίδρυμα Ευγενίδη δώρισε 57 εκθέματα από την Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας

Η αξία της έκθεσης υπολογίζεται στα 4 εκατ. ευρώ ενώ η δωρεά αποσκοπεί στο να συνδέσει βελτιώνοντας την εκπαιδευτική με την επιστημονική και τεχνολογική μάθηση.

Σε δωρεά 57 εκθεμάτων της Διαδραστικής Έκθεσης Επιστήμης και Τεχνολογίας στον Δήμο Ορεστιάδας προχώρησε σήμερα το Ίδρυμα Ευγενίδη, το οποίο από το 1956 συμβάλλει στην εκπαίδευση. Η έκθεση λειτούργησε από το 2006 έως το 2016 στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Ιδρύματος και εξυπηρέτησε τις ανάγκες της μαθητικής-εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και του ευρύτερου κοινού.

Πρόθεση του δωρητή είναι η δημιουργία ενός εκπαιδευτικού χώρου επιστήμης και τεχνολογίας διεθνών προδιαγραφών, στον οποίο οι μαθητές των γυμνασίων και λυκείων του δήμου και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και κάθε φίλος της γνώσης και των θετικών επιστημών, θα έχουν πλέον στη διάθεσή τους μία μόνιμη έκθεση που καλύπτει τις εξής τρεις θεματικές ενότητες: «Ύλη και Υλικά», «Επικοινωνία: Ήχος και Εικόνα» και «Βιοτεχνολογία».

Αυτή η διαδραστική έκθεση, αρχικής αξίας μεγαλύτερης των 4 εκατ. ευρώ, έχει σχεδιασθεί από την Cité des Sciences et de l’ Industrie, ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον πρωτοπόρα ιδρύματα στον χώρο της επιστημονικής μουσειολογίας, κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να ενθαρρύνει την ανάπτυξη της επιστημονικής παρατήρησης και του πειραματισμού.

Η προσέγγισή της συμπληρώνει και διευρύνει τα σχολικά εκπαιδευτικά εργαλεία. Εντάσσεται, δε, στον χώρο της μη τυπικής εκπαίδευσης και στοχεύει στην ανάδειξη της αξίας της επιστήμης και της τεχνολογίας, αξιοποιώντας παράλληλα τις δυνατότητες ψυχαγωγίας που οδηγούν σε μαθησιακά αποτελέσματα.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδη, Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης, κατά την υπογραφή της δωρεάς, τόνισε ότι το Ίδρυμα, με αυτήν τη συνέργεια, φιλοδοξεί στη διευκόλυνση του διδακτικού έργου και στη βελτίωση της ποιότητας εκπαίδευσης των μαθητών του Δήμου Ορεστιάδας αλλά και της ευρύτερης, γεωγραφικά, εκπαιδευτικής κοινότητας, προς όφελος της επιστημονικής και τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις