Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η μετοχή της Meta “πήρε τα πάνω της” και το Facebook επενδύει σε AI εργαλεία

Η εταιρεία οργανώνει τις επόμενες κινήσεις της γύρω από το metaverse, γεγονός που την κρατάει στο παιχνίδι.

Το Facebook ανέκαμψε από μία μείωση στον αριθμό των χρηστών του στις αρχές της χρονιάς και η μητρική του εταιρία Meta ανακοίνωσε κέρδη, ξεπερνώντας τους στόχους της Wall Street, παρακάμπτοντας τις χαμηλές προσδοκίες των επενδυτών με μία αναφορά τριμήνου που εκτόξευσε την τιμή της μετοχή του Facebook κατά 20%.

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ εκτελεστικός διευθυντής της Meta δήλωσε επίσης ότι η εταιρία θα μειώσει τα κόστη της, ενώ πραγματοποιεί επενδύσεις σε εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για τη βελτίωση των συστάσεων και των διαφημίσεων, ως ένδειξη ότι η εταιρεία εργάζεται με συνέπεια για να έχει κέρδη, ενώ παράλληλα προωθεί συστηματικά και τις μακροπρόθεσμες φιλοδοξίες της σχετικά με την οργάνωση του metaverse.

Τα κέρδη της Meta ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street στα 2,72 δολάρια (2,58 ευρώ) ανά μετοχή, αναφορικά με τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για κέρδη 2,56 δολαρίων (2,43 ευρώ) σύμφωνα με τις σχετικές προβλέψεις (Refinitiv).

Οι ενεργοί χρήστες του Facebook (DAU) που αποτελούν ένα ουσιαστικό δεδομένο για τους διαφημιστές καταγράφηκαν στα 1,96 δισ., ελαφρώς πιο αυξημένοι από την εκτίμηση των 1,95 δισεκατομμυρίων χρηστών (Refinitiv). Οι ενεργοί χρήστες σε μηνιαία βάση καταγράφηκαν στα 2,94 δισ., χαμηλότερα από την πρόβλεψη της Wall Street, κατά 30 εκατ. χρήστες.

Η Meta έχασε περίπου το 50% της χρηματιστηριακής αξίας της από την αρχή της χρονιάς, μετά μία ζοφερή αναφορά κερδών τον Φεβρουάριο, όταν οι ημερήσιοι ενεργοί χρήστες του Facebook μειώθηκαν για πρώτη φορά, με την ίδια αναφορά να προδιαγράφει ένα απογοητευτικό τρίμηνο επικαλούμενη δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στα στοιχεία προσωπικών δεδομένων της Apple, αλλά και τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από πλατφόρμες όπως το TikTok.

“Είναι καλά νέα ότι η Meta κατάφερε κατά κάποιο τρόπο να αυξήσει των αριθμό των ημερήσιων χρηστών. Ήταν αναγκαίο να επιδείξει κάποια μεταστροφή από την επίδοση του τελευταίου τριμήνου,” δήλωσε σχετικά η Ντέμπρα Γουίλιαμσον αναλύτρια (Insider Intelligence).

Διαβάστε επίσης:

Το Facebook επενδύει 100 εκατ. δολάρια σε ελληνική Startup

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις