Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Huawei στρέφει την καινοτομία της γύρω από πιο smart βιώσιμα έργα

Στόχος είναι να ξεπεράσουν τα όρια της επιστήμης και της τεχνολογίας, συγκεντρώνοντας ταλέντα για αυτό και δημιουργώντας νέες καινοτομίες για έναν περισσότερο πράσινο και ευφυή κόσμο.

Η Huawei ξεκίνησε τις εργασίες της 19ης ετήσιας συνόδου κορυφής Global Analyst Summit. Ως μια υβριδική εκδήλωση, η σύνοδος κορυφής συγκεντρώνει αναλυτές του κλάδου, οικονομικούς αναλυτές, βασικούς διαμορφωτές κοινής γνώμης και εκπροσώπους μέσων ενημέρωσης από όλο τον κόσμο με στόχο να μάθουν περισσότερα για τις μελλοντικές τάσεις του κλάδου και τη στρατηγική ανάπτυξης της Huawei. Οι πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Συνεχής καινοτομία και εξέλιξη του κλάδου

 • Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, η Huawei συνεχίζει να ωθεί τον κλάδο μπροστά. Η εταιρεία ανακοίνωσε το όραμά της να ενεργοποιήσει παντού συνδέσεις 10 Gbps με 5.5G και F5.5G, και επόμενες εξελίξεις σε ασύρματα και σταθερά δίκτυα. Μαζί, αυτά θα υποστηρίξουν ένα ευρύτερο φάσμα απαιτήσεων εξειδικευμένου δικτύου, συμπεριλαμβανομένης μιας πιο καθηλωτικής εμπειρίας στα σπίτια καθώς και χαμηλή καθυστέρηση και υψηλή αξιοπιστία που απαιτούνται σε σενάρια βιομηχανικού ελέγχου.
 • Όσον αφορά to computing, η Huawei επαναπροσδιορίζει τις αρχιτεκτονικές συστημάτων για , βασικό λογισμικό και data centers σε μια προσπάθεια να αυξήσει σημαντικά την απόδοση του συστήματος και την ενεργειακή απόδοση.
 • Στις υπηρεσίες cloud, η Huawei χτίζει το MetaStudio, έναν αγωγό ψηφιακού περιεχομένου που βασίζεται σε cloud, εξολοκλήρου ψηφιακό περιεχόμενο που θα επιταχύνει σημαντικά την παραγωγή ψηφιακού περιεχομένου.
 • Όσον αφορά τις συσκευές, η Huawei στοχεύει να προσφέρει στους καταναλωτές μια έξυπνη εμπειρία με επίκεντρο τον χρήστη σε όλες τις πτυχές της ζωής του – αυτό που η εταιρεία αποκαλεί εμπειρία Seamless AI Life  – επιταχύνοντας αποτελεσματικά τη σύγκλιση του φυσικού και του ψηφιακού κόσμου.

Με επίκεντρο τον ψηφιακό μετασχηματισμό για τη δημιουργία νέας αξίας για τους πελάτες

 • Η Huawei προσαρμόζει τα προϊόντα της καθώς και τα χαρτοφυλάκια προϊόντων της σε διαφορετικά βιομηχανικά σενάρια. Ταυτόχρονα, θα ξεκινήσει την προ-ενσωμάτωση και την προ-επαλήθευση προϊόντων, κάνοντας όλες τις σύνθετες εργασίες εκ των προτέρων για να διευκολύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό για τους πελάτες και τους συνεργάτες της. Με το Huawei Cloud ως θεμέλιο, η Huawei στοχεύει να παρέχει “Everything as a Service”, μετατρέποντας την υποδομή, την τεχνολογία και την τεχνογνωσία σε υπηρεσίες βασισμένες στο cloud και διευκολύνοντας τη μετεγκατάσταση στο cloud για πελάτες σε διαφορετικούς κλάδους.
 • Η εταιρεία δημιουργεί επίσης ολοκληρωμένες ομάδες που εστιάζουν σε συγκεκριμένους κλάδους, φέρνοντας μια εξειδικευμένη ομάδα ειδικών πιο κοντά στις επιχειρηματικές προκλήσεις των πελατών και ενσωματώνοντας πιο αυστηρούς οριζόντιους πόρους, δηλαδή προϊόντα και δυνατότητες από συνεργάτες. Σκοπός  είναι να παρέχει στοχευμένες λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού για κάθε κλάδο και να ανταποκρίνεται ταχύτερα στις ανάγκες των πελατών.

Βελτιστοποίηση της τροφοδοσίας και της κατανάλωσης μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας για να επιτραπεί η ανάπτυξη χαμηλών εκπομπών άνθρακα

 • H Huawei επαναπροσδιορίζει τον τομέα των φωτοβολταϊκών με AI, cloud και άλλες δυνατότητες για να ενισχύσει την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας.
 • Αναπτύσσει επίσης λύσεις χαμηλών εκπομπών άνθρακα σε επίπεδο συστήματος για πράσινες υποδομές ΤΠΕ, εστιάζοντας σε ασύρματους σταθμούς βάσης και data centers.

Προχωρώντας μπροστά, η Huawei λαμβάνει ενεργά βήματα για να ενισχύσει την επιχειρηματική της ανθεκτικότητα και να εξασφαλίσει σταθερή ανάπτυξη. «Πρέπει να κατευθυνόμαστε μόνο προς την συνεχή καινοτομία, δημιουργώντας αξία για τους πελάτες και την κοινωνία», δήλωσε ο Ken Hu. «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε πιο στενά με τους πελάτες και τους συνεργάτες μας για να οικοδομήσουμε έναν πιο πράσινο και έξυπνο κόσμο». Εκτός από τη στρατηγική της για καινοτομία, η Huawei μοιράστηκε επίσης το διευρυμένο όραμά της για το μέλλον. Η Huawei θα επιχειρήσει να αντιμετωπίσει τα παρακάτω ανοιχτά ζητήματα:

Δύο επιστημονικά ερωτήματα

 • Πώς αντιλαμβάνονται οι μηχανές τον κόσμο και μπορούμε να κατασκευάσουμε μοντέλα που διδάσκουν στις μηχανές πώς να κατανοούν τον κόσμο;
 • Πώς μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα τους φυσιολογικούς μηχανισμούς του ανθρώπινου σώματος, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου λειτουργίας των οκτώ συστημάτων του σώματος, καθώς και την ανθρώπινη πρόθεση και νοημοσύνη;

Οκτώ τεχνολογικές προκλήσεις

 1. Νέες δυνατότητες ανίχνευσης και ελέγχου, π.χ., brain-computer interfaces, muscle-computer interfaces, οθόνες 3D, εικονική αφή, εικονική όσφρηση και εικονική γεύση
 2. Διακριτική παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης, του σακχάρου του αίματος και της καρδιάς σε πραγματικό χρόνο και ισχυρές ανακαλύψεις με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης σε χημικά φαρμακευτικά προϊόντα, βιοφαρμακευτικά προϊόντα και εμβόλια
 3. Λογισμικό με επίκεντρο την εφαρμογή, αποτελεσματικό, αυτοματοποιημένο και έξυπνο  για μεγαλύτερη αξία και καλύτερη εμπειρία
 4. Επίτευξη και παράκαμψη του ορίου του Shannon για την ενεργοποίηση αποτελεσματικής συνδεσιμότητας υψηλής απόδοσης τόσο σε περιφερειακό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο
 5. Προσαρμόσιμα και αποδοτικά υπολογιστικά μοντέλα, αρχιτεκτονικές non-Von Neumann, μη συμβατικά στοιχεία και τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να εξηγηθεί και να εντοπίζει σφάλματα
 6. Εφεύρεση νέων μορίων, καταλυτών και συστατικών με έξυπνους υπολογιστές
 7. Ανάπτυξη νέων διαδικασιών που ξεπερνούν το CMOS, κοστίζουν λιγότερο και είναι πιο αποτελεσματικές
 8. Ασφαλής, αποδοτική μετατροπή και αποθήκευση ενέργειας, καθώς και υπηρεσίες κατ’ απαίτηση.

Το Huawei Global Analyst Summit πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2004 και συνεχίζεται ετησίως για 19 χρόνια. Η φετινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τις 26 έως τις 27 Απριλίου και περιλάμβανε μια ευρεία σειρά ενημερωτικών συνεδριών σχετικά με διαφορετικές πτυχές της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Huawei.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις