Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η NovoPayment «σήκωσε» 19 εκατ. δολάρια σε μια προσπάθεια ανάπτυξης στις ΗΠΑ

Το ποσό των 19 εκατ. δολαρίων κατάφερε να αντλήσει η banking-as-a-service (BaaS) εταιρεία NovoPayment στην πρώτη της αντίστοιχη προσπάθεια. Η NovoPayment δραστηριοποιείται στην παροχή ψηφιακής τραπεζικής, πληρωμών και εν γένει υπηρεσίες καρτών, κυρίως σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Με τα κεφάλαια που «σήκωσε» η BaaS εταιρεία αφενός μεν θα της επιτρέψουν να διευρύνει κατά τουλάχιστον 100 άτομα το τμήμα των προγραμματιστών, μηχανικών, business development κ.ά. ώστε να ενισχύσει την αναπτυξιακή της στρατηγική και αφετέρου να διεισδύσει και στην αγορά των ΗΠΑ, εγκαινιάζοντας γραφεία στο Σαν Φρανσίσκο και το Όστιν του Τέξας. Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι Visa και Mastercard περιλαμβάνονται μεταξύ των περίπου 60 συνεργατών της NovoPayment, με την πρώτη να αποτελεί και επενδυτή της, όπως και οι IDC Ventures και Fuel Venture Capital.

Οι cloud-based λύσεις λογισμικού της NovoPayment επιτρέπουν σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, πιστωτικές ενώσεις, ψηφιακούς εμπόρους και μια σειρά από άλλα οικονομικά ιδρύματα να αναπτύξουν και να διαθέσουν προς την αγορά νέες ψηφιακές υπηρεσίες, συνδέοντας τις με συνεργάτες fintech δια μέσω των APIs. Όπως ισχυρίζονται στελέχη της αγοράς, λειτουργούν -ουσιαστικά- ως «συγκολλητική ουσία» επιτρέποντας το integration υπηρεσιών στους τομείς του digital banking, της υποδομής των payments, αλλά και στις ευρύτερες λύσεις καρτών.

Μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, σε διεθνές επίπεδο εκτιμάται πως υφίσταται μια αγορά ενσωμάτωσης νέων εργαλείων fintech τόσο στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, όσο και σε άλλους τομείς, η αξία της οποίας διαμορφώνεται στα επίπεδα των 3,6 τρισ. δολαρίων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις