Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Δημόσιες υπηρεσίες στο Metaverse ετοιμάζει η Σεούλ

Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας θα μπορούν να φορούν ακουστικά εικονικής πραγματικότητας για να συναντούν αξιωματούχους της πόλης για εικονικές διαβουλεύσεις.

Η πόλη της Σεούλ, στη Νότια Κορέα, καλλιεργεί σταδιακά ένα οικοσύστημα metaverse με την ονομασία «Metaverse Seoul» για όλους τους τομείς της δημοτικής της διοίκησης. Η προσπάθεια συνδυάζει ψηφιακές αναπαραστάσεις αντικειμένων (digital twins), εικονική πραγματικότητα (VR) και συνεργασία για τη βελτίωση των υπηρεσιών της πόλης, καθώς και του σχεδιασμού, της διοίκησης και της υποστήριξης του εικονικού τουρισμού

Στο συνέδριο MIT Future Compute Conference, ο CIO του γραφείου πολιτικής έξυπνων πόλεων, Σεούλ Γιονγκ-Σοό Παρκ, ανέλυσε το όραμά τους και την τρέχουσα πρόοδο. Σήμερα, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν avatars και να εξερευνήσουν μια εικονική αναπαράσταση του γραφείου του δημάρχου. Το μακροπρόθεσμο όραμα είναι να προστεθεί υποστήριξη για υπηρεσίες ανάπτυξης επιχειρήσεων, εκπαίδευση και υποστήριξη για υπηρεσίες της πόλης για την υποβολή παραπόνων, την έρευνα για ακίνητα και την υποβολή φόρων. Ελπίζουν επίσης να λειτουργήσει το έργο ως ανοικτή και δωρεάν υπηρεσία για τους πολίτες.

Η Σεούλ είναι ήδη μια από τις πιο συνδεδεμένες πόλεις του κόσμου, με πάνω από το 95% των δέκα εκατομμυρίων κατοίκων της να είναι ήδη συνδεδεμένοι σε υπηρεσίες 4G ή 5G. Επιπλέον, η κυβέρνηση της πόλης παρέχει ένα εκτεταμένο δίκτυο δωρεάν Wi-Fi με πάνω από 100.00 σημεία πρόσβασης. 

Ο Παρκ δήλωσε ότι έχουν τρεις βασικούς στόχους με το έργο. Πρώτον, θέλουν να διευκολύνουν τους πολίτες να συνδέονται με τις κυβερνητικές υπηρεσίες και μεταξύ τους. Επιπλέον, θέλουν να ξεπεράσουν τους περιορισμούς του χρόνου, του χώρου και της γλώσσας. Θέλουν να εξερευνήσουν νέους τρόπους για να βελτιώσουν την εμπειρία και την ικανοποίηση των χρηστών. Για παράδειγμα, η υπηρεσία S-Map παρέχει ήδη ένα ψηφιακό δίδυμο για τον αστικό σχεδιασμό, την παρακολούθηση πυρκαγιών σε πραγματικό χρόνο και την ανάλυση της διαδρομής του ανέμου. Μια υπηρεσία ασφάλειας που ονομάζεται Ansimi App συνδέει τους χρήστες με τις αστυνομικές υπηρεσίες της Σεούλ, οι οποίες μπορούν να αξιοποιήσουν τα τοπικά δεδομένα τοποθεσίας και τις τροφοδοσίες καμερών για να επιταχύνουν τις έρευνες. 

Τέλος, το έργο θα παρέχει εικονικούς επαγγελματικούς χώρους προκειμένου οι πολίτες να έχουν την δυνατότητα να εργάζονται εξ αποστάσεως, σε πραγματικό γραφείο. «Ελπίζουμε μια μέρα να έχουμε έναν δημόσιο υπάλληλο βασισμένο σε τεχνητή νοημοσύνη που θα εργάζεται στο γραφείο του metaverse σε στενή συνεργασία με άλλους για δημόσιες υπηρεσίες», δήλωσε ο Παρκ. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις