Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Seaya Ventures «ποντάρει» 300 εκατ. δολάρια στην βιωσιμότητα

Η εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων με έδρα την Μαδρίτη έθεσε σε λειτουργία ένα νέο ταμείο με επίκεντρο τη βιωσιμότητα.

Με την ονομασία Seaya Andromeda, το ταμείο της εταιρείας Seaya έχει ήδη συγκεντρώσει 130 εκατ. ευρώ σε συνερSγασία με την ισπανική εταιρεία ενέργειας Iberdrola, το χρηματοδοτούμενο από την ισπανική κυβέρνηση ταμείο ICO Subsequent Tech και την Nortia Capital. Βασική κατεύθυνση της επενδυτικής πρωτοβουλίας είναι η βιωσιμότητα, με στόχο το διαθέσιμο ποσό του Seaya Andromeda να προσεγγίσει τα 300 εκατ. ευρώ. Το ταμείο θα επενδύσει σε εταιρείες με γνώμονα την εφαρμογή πράσινων τεχνολογιών, την κυκλική οικονομία, την αγροτεχνολογία και τη βιώσιμη αλυσίδα αξίας των τροφίμων

Το ταμείο θα ακολουθήσει τη στρατηγική του VC να επενδύει σε ιδρυτές με γνώμονα την αποστολή στη νότια Ευρώπη. Η Seaya Andromeda θα βασιστεί επίσης σε προηγούμενα Succes Stories  της με Unicorns όπως η Wallbox, η Glovo και η Cabify. Η ιδρύτρια της Seaya Ventures, Beatriz González, δήλωσε: “Η Seaya Ventures είναι ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά κεφάλαια που έχουν δημιουργηθεί: “Η καινοτομία και η τεχνολογία είναι απαραίτητες για μια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη. Με τη Seaya Andromeda θέλουμε να στηρίξουμε τους ιδρυτές που έχουν δεσμευτεί σε αυτή την αποστολή. Είναι τιμή μας και ενθουσιασμός μας που έχουμε την υποστήριξη της Nortia, της Iberdrola και της Fond-ICO Next Tech στη δημιουργία του πρώτου νοτιοευρωπαϊκού ταμείου αφιερωμένου στη βιώσιμη τεχνολογία».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις