Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Januar: Χρηματοδότηση «μαμούθ» ύψους 6 εκατ. δολαρίων για την FinTech

Η FinTech Startup θέλει να καλύψει την ευρωπαϊκή ζήτηση για κρυπτονομίσματα και να διευκολύνει τη χρήση της.

Η Januar, με έδρα την Κοπεγχάγη, εξασφάλισε 6 εκατομμύρια ευρώ για την έναρξη λειτουργίας συμβατής πύλης κρυπτονομίσματος για ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Συγκεντρώνοντας έναν από τους μεγαλύτερους Seed funding γύρους στη Δανία, η νεοφυής startup μόλις συγκέντρωσε 6 εκατ. ευρώ σε έναν γύρο υπό την ηγεσία της Element Ventures, με τη συμμετοχή των Angular Ventures, Outward VC και των πρώιμων υποστηρικτών byFounders. Στο γύρο συμμετέχουν επίσης γνωστοί angel investors, όπως ο Nicolas Julia, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Sorare, ο Charlie Songhurst, πρώην επικεφαλής στρατηγικής της Microsoft, ο Pierre-Antoine Pierre, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της IBanFirst, ο Jørgen Horwitz, πρώην διευθυντής της Finansrådet, καθώς και ο Einar Braathen από την CoinFund.

Με αυτή τη νέα χρηματοδότηση, η Januar εγκαινιάζει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες φιλικές προς την αξιοποίηση των κρυπτονομισμάτων για επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη- ξεκινώντας με λογαριασμούς πληρωμών για επιχειρήσεις Crypto. Η νεοσύστατη επιχείρηση fintech βρίσκεται σε προνομιακή, αφού έλαβε την πρώτη στο είδος της άδεια παροχής υπηρεσιών πληρωμών από την FSA της Δανίας, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών κινδύνου, συμμόρφωσης και AML (Anti-Money Laundering) που αφορούν τα κρυπτονομίσματα.

Ο Simon Ousager, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Januar, εξήγησε: «Δημιουργούμε χρηματοοικονομικές υποδομές που θα βοηθήσουν τις εταιρείες κρυπτογράφησης να αποκτήσουν τα σταθερά θεμέλια που χρειάζονται για να καινοτομούν και να εξυπηρετούν τους πελάτες τους με ηρεμία. Για χρόνια, οι παλαιότεροι πάροχοι χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών απέτυχαν να εξυπηρετήσουν αυτές τις νέες επιχειρήσεις ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να κλείσουν με προειδοποίηση ημερών. Είναι καιρός να αναγνωρίσουμε ότι οι επιχειρηματίες που οικοδομούν το μέλλον του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος αξίζουν έναν λογαριασμό IBAN, όπως κάθε άλλη επιχείρηση. Τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και οι αποκεντρωμένες συναλλαγές θεωρούνται ταχύτερες, καλύτερες και φθηνότερες -και ανατρέπουν τον τρόπο με τον οποίο η αξία κινείται μεταξύ ανθρώπων και επιχειρήσεων παγκοσμίως. Όμως, η Ευρώπη δεν έχει εξυπηρετηθεί επαρκώς σε σύγκριση με τις ΗΠΑ, όταν πρόκειται για την ευκολότερη πλοήγηση στον κόσμο της κρυπτογράφησης. Η Januar καλύπτει αυτή την ανάγκη, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ του παραδοσιακού κεντρικού χρηματοπιστωτικού συστήματος και του νέου αποκεντρωμένου χρηματοπιστωτικού συστήματος» επισήμανε ο Ousager.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις