Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Vodafone: Δυναμική συμμαχία με Google και Cardinality.io

Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ανακοίνωσε την συνεργασία της με τον τεχνολογικό κολοσσό Google, προκειμένου να επιτύχει υψηλότερες επιδόσεις του δικτύου.

Ο όμιλος Vodafone ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας με την Google και την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Cardinality.io για την δημιουργία μιας πανευρωπαϊκής πλατφόρμας επιδόσεων δικτύου προκειμένου να προσφέρει στους πελάτες μια καλύτερη εμπειρία κινητής τηλεφωνίας σε 11 αγορές. Η πλατφόρμα, όπως δήλωσε η Vodafone, έχει ως στόχο να αναδιαμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζει, κατασκευάζει και διαχειρίζεται το δίκτυό της τα επόμενα πέντε χρόνια.

Οι επιχειρήσεις της Vodafone στην Ευρώπη θα συνεργαστούν με το Google Cloud και την Cardinality.io για να αντλήσουν δισεκατομμύρια ζωτικά σημεία δεδομένων απόδοσης δικτύου από μια ασφαλή δεξαμενή δεδομένων cloud, αντικαθιστώντας τις 100 εφαρμογές απόδοσης δικτύου που χρησιμοποιεί μέχρι σήμερα.

Η Vodafone θα χρησιμοποιήσει τα δεδομένα για να “παρακολουθεί, να διαχειρίζεται και να βελτιώνει ολόκληρο το πανευρωπαϊκό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της”. Συνολικά, η πλατφόρμα είναι ικανή να επεξεργάζεται 8 δισεκατομμύρια συμβάντα απόδοσης δικτύου ανά ημέρα και να επιτρέπει στον φορέα εκμετάλλευσης να λαμβάνει άμεσες αποφάσεις δικτύωσης. Ο CTO της Vodafone Johan Wibergh εξήγησε ότι καθώς οι ανάγκες των περισσότερων από 300 εκατομμυρίων πελατών κινητής τηλεφωνίας της εξελίσσονται, το ίδιο «Θα κάνει και το δίκτυό μας που χρησιμοποιεί αυτή την πλατφόρμα», με την κατανάλωση δεδομένων να αυξάνεται κατά περίπου 40 τοις εκατό ετησίως.

Με τη χρήση μιας ενιαίας πλατφόρμας, η Vodafone θα είναι σε θέση να επικεντρωθεί στις επενδύσεις 5G σε περιοχές όπου η ζήτηση είναι υψηλότερη όπως οι πόλεις, οι ταξιδιωτικοί διάδρομοι, τα λιμάνια, οι βιομηχανικοί κόμβοι και οι εξειδικευμένες περιοχές όπως τα ιδιωτικά δίκτυα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις