Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Cisco: Πρωτοβουλία για αποδοτικές επιχειρήσεις και κυβερνοασφάλεια

Η πολυεθνική εταιρεία με βάση το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια ετοιμάζει predictive analytics για επιχειρήσεις.

Η Cisco παρουσίασε την τεχνολογία προγνωστικής ανάλυσης που έχει σχεδιαστεί προκειμένου να ενισχύσει την αξιοπιστία και την απόδοση του δικτύου των επιχειρήσεων, καθώς ο προμηθευτής κινείται προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης της ζήτησης για υπηρεσίες που μπορούν να αποτρέψουν διακοπές και χρόνους διακοπής λειτουργίας.

Σκοπός είναι η ανάπτυξη της υπηρεσίας προβλεπτικής ανάλυσης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και δύο χρόνια και σχεδιάζει να προσφέρει την τεχνολογία στο πλαίσιο ενός μοντέλου Software-as-a-Service (SaaS).  Το προϊόν χρησιμοποιεί δεδομένα που συλλέγονται από διάφορα όργανα τηλεμετρίας στα δίκτυα των επιχειρήσεων, μαθαίνοντας μοτίβα για να βοηθήσει τις ομάδες πληροφορικής να εντοπίσουν πιθανά προβλήματα υλικού σε υβριδικές ρυθμίσεις cloud και να διαχειριστούν τις απειλές κυβερνοασφάλειας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Cisco, Chuck Robbins υπογράμμισε ότι το μέλλον της συνδεσιμότητας «Θα βασίζεται σε δίκτυα που θα έχουν την δυνατότητα να μαθαίνουν, να προβλέπουν και να προγραμματίζουν». Η Cisco υπέδειξε την αμερικανική ενεργειακή εταιρεία Phillips 66 και τη γαλλική πολυεθνική Schneider Electric μεταξύ των πελατών που συμμετέχουν σε δοκιμές μιας διάταξης που χρησιμοποιεί αναλύσεις και μηχανική μάθηση (ML).

Μάλιστα, στην Δυτική περιοχή της Θεσσαλονίκης λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού κα Ψηφιακών Δεξιοτήτων, σκοπός του είναι η ενίσχυση της καινοτομίας, η επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού, η ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων καθώς και η προώθηση του ψηφιακού πολιτισμού. Πιο συγκεκριμένα, στο Κέντρο η Cisco με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, των συνεργατών της, της ακαδημαϊκής κοινότητας και start-ups, δημιουργεί ομάδες που αναλύουν, σχεδιάζουν και προτείνουν λύσεις που απασχολούν οποιοδήποτε τομέα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.  Παράλληλα, στο Κέντρο θα λειτουργεί και τμήμα εκπαίδευσης – Cisco Networking Academy καθώς και τμήματα STEM και Ρομποτικής, τα οποία στοχεύουν να ενισχύσουν τις ψηφιακές δεξιότητες, μαθητών, φοιτητών, αλλά και επαγγελματιών που επιθυμούν να αποκτήσουν εφόδια εξειδίκευσης, που πλέον απαιτούνται από την αγορά εργασίας σήμερα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις