Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Alan «σήκωσε» 183 εκατ. ευρώ για παροχή ψυχολογικής υποστήριξης

Στόχος του γαλλικής Fintech είναι να τριπλασιάσει τον αριθμό των εργαζομένων της και να γίνει αποδοτικότερη μέχρι το 2025.

Η Alan συγκέντρωσε 183 εκατομμύρια ευρώ σε ένα γύρο χρηματοδότησης (Series-E),υπό την ηγεσία της Canadian Teachers Venture Growth, της επενδυτικής εταιρείας, που έχει αναλάβει εξίσου το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα των εκπαιδευτικών του Οντάριο.

H γαλλική fintech Alan έχει αναπτυχθεί μαζικά τα τελευταία χρόνια προσφέροντας στους ανθρώπους ασφάλιση υγείας μέσω της εργασίας τους. Τα ετήσια έσοδά της έχουν εκτοξευθεί σε σχεδόν 200 εκατ. ευρώ καθώς εξυπηρετεί 300 χιλιάδες πελάτες.

Μάλιστα, η Alan έχει λανσάρει ένα εντελώς νέο προϊόν γύρω από την υποστήριξη της ψυχικής υγείας και, όπως λένε οι ιδρυτές της, είναι σε καλό δρόμο προκειμένου να καταστεί ανεξάρτητο από επενδυτικά κεφάλαια.

Η Alan, σε αντίθεση με πολλές άλλες μεγάλες νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας υγείας στην Ευρώπη, όπως η Kry/Livi και η Ada Health, έχει ως πελάτες τις εταιρείες, προσφέροντάς τους ασφάλειες υγείας για τους υπαλλήλους τους με αποτέλεσμα να απαλλάσσει τα τμήματα ανθρώπινου δυναμικού από μέρος του διοικητικού φόρτου. Μάλιστα, η ασφάλεια υγείας αποτελεί νομική υποχρέωση μιας εταιρείας στη Γαλλία.

«Έχουμε επικεντρωθεί στο απαλλάξουμε τις εταιρείες από αυτή την υποχρέωση. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τα τμήματα ανθρώπινου δυναμικού, ώστε να μπορούν να επικεντρωθούν σε αυτό που έχει πραγματικά σημασία για αυτούς» υπογραμμίζει ο συνιδρυτής της Alan, Charles Gorintin Gorintin. Και αυτό φαίνεται να λειτουργεί.

Τον τελευταίο χρόνο, η Alan έχει διπλασιάσει τη βάση των μελών της σε 300 χιλιάδες άτομα σε 1.500 εταιρείες ενώ φιλοδοξεί να επεκταθεί και στην Ευρώπη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις