Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Adservio: Συγκεντρώνει 2 εκατ. ευρώ για επέκταση στην Ευρώπη

Η εφαρμογή EdTech συγκέντρωσε 2 εκατομμύρια εύρω για την επέκταση των υπηρεσιών της στην τοπική και διεθνή αγορά και την ανάπτυξη νέων features.

Η Adservio συγκεντρώνει 2 εκατομμύρια ευρώ σε γύρο χρηματοδότησης μετοχικού κεφαλαίου από το Catalyst Romania Fund II, προκειμένου να επεκταθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

Το Catalyst Romania Fund II συμμετέχει στην πλατφόρμα Adservio στην προσπάθειά της να κλιμακώσει την επιχείρησή της και να επεκταθεί σε άλλες αγορές της Ευρώπης με επένδυση ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ. Η Adservio διαθέτει πάνω από 14 χρόνια εμπειρίας στην αγορά της εκπαιδευτικής τεχνολογίας. Σήμερα, η πλατφόρμα υποστηρίζει πάνω από 1.000 σχολεία στο ταξίδι του ψηφιακού μετασχηματισμού τους, μέσω της καινοτομίας των εκπαιδευτικών και διαχειριστικών διαδικασιών, προσφέροντας ένα σύγχρονο εργαλείο για να βοηθήσει εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Η επένδυση θα υποστηρίξει την επέκταση στην τοπική και διεθνή αγορά, την επέκταση του χαρτοφυλακίου πελατών και συνεργατών και την ανάπτυξη νέων features.

«Αυτός ο γύρος χρηματοδότησης μας βοηθά να κάνουμε το επόμενο βήμα για την κλιμάκωση της επιχείρησής μας: να πάμε στο εξωτερικό. Ιδρύσαμε την Adservio όταν η παγκόσμια αγορά EdTech βρισκόταν ακόμη στα πρώτα της βήματα. Από τότε, επικεντρωθήκαμε στην κάλυψη των αναγκών ψηφιοποίησης των τοπικών σχολείων στη Ρουμανία. Συμβάλαμε στην έναρξη ενός πιλοτικού προγράμματος μέσω του οποίου το ρουμανικό Υπουργείο Παιδείας αναγνώρισε την αποκλειστική χρήση του ψηφιακού βαθμολογίου, ένα μέτρο που μας δίνει ελπίδες για ταχύτερο μετασχηματισμό της ψηφιοποίησης στα σχολεία. Οι τεχνολογίες EdTech απέκτησαν δυναμική κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, και το ίδιο συνέβη και σε εμάς: ενσωματώσαμε νέες τεχνολογίες και αναπτύξαμε νέες ενότητες, μαζί με τους διευθυντές των σχολείων, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές», δήλωσε ο Alexandru Holicov, ιδρυτής της Adservio.

Η πλατφόρμα adservio.education είναι διαθέσιμη σε 9 γλώσσες και διαθέτει εκδόσεις για το διαδίκτυο και για κινητά τηλέφωνα. Ένα από τα βασικά σημεία διαφοροποίησης είναι τα υπερσύγχρονα μέτρα ασφαλείας και προστασίας δεδομένων. «Για το 2022, σκοπεύουμε να αυξήσουμε την ομάδα μας, προσελκύοντας παθιασμένους ανθρώπους, για τους οποίους η εκπαίδευση αποτελεί σημαντική αξία. Μαζί θα βελτιώσουμε περαιτέρω την εμπειρία του χρήστη και θα δημιουργήσουμε νέες λύσεις για τα σχολεία, ώστε να προετοιμάσουν καλύτερα τους μαθητές τους για το μέλλον», πρόσθεσε ο ιδρυτής.

Η Adservio διαθέτει πάνω από 14 χρόνια εμπειρίας στην αγορά της εκπαιδευτικής τεχνολογίας. Σήμερα, η πλατφόρμα υποστηρίζει πάνω από 1.000 σχολεία στο ταξίδι του ψηφιακού μετασχηματισμού τους, μέσω της καινοτομίας των εκπαιδευτικών και διαχειριστικών διαδικασιών, προσφέροντας ένα σύγχρονο εργαλείο για να βοηθήσει εκπαιδευτικούς και μαθητές. Η Adservio βοηθά τα σχολεία K-12 να είναι πιο αποτελεσματικά και να ενισχύσουν τη σύνδεσή τους με τις οικογένειες. Η λύση είναι κατάλληλη σε οποιοδήποτε πλαίσιο (πρόσωπο με πρόσωπο, διαδικτυακό και υβριδικό).

Έτσι, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μπορούν να διευκολύνουν την πρόσβαση στη μάθηση με σύγχρονα εργαλεία σε οποιοδήποτε κατάλληλο πλαίσιο, πρόσωπο με πρόσωπο, αλλά και για μαθητές που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα για διάφορους λόγους. Επιπλέον, οι γονείς μπορούν να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο την κατάσταση του σχολείου και να προσφέρουν καλύτερη υποστήριξη στα παιδιά τους με απλή πρόσβαση στην εφαρμογή Adservio. Αυτό έχει ενθαρρύνει την πρόληψη των ποσοστών εγκατάλειψης του σχολείου και τη σημαντική μείωση των ποσοστών σχολικών απουσιών.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις