Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Εξαγορά της γερμανικής Orderbird από την Nexi για 140 εκατ. δολάρια!

Η ιταλική fintech προέβη σε εξαγορά των αντιπάλων της για να δημιουργήσει έναν ευρωπαϊκό γίγαντα πληρωμών ύψους 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Nexi εξαγόρασε πλήρως την Orderbird καταβάλλοντας ένα ποσό περίπου 140-150 εκατομμύρια δολάρια. Οι όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύπτονται – η Nexi σημειώνει ότι «το συνολικό ποσό των 100 εκατ. ευρώ περίπου ανέρχεται σε μετρητά, συμπεριλαμβανομένων επίσης προηγούμενων αγορών μετοχών» – αλλά πηγές μας επιβεβαίωσαν ότι η συμφωνία που έγινε εξ ολοκλήρου με μετρητά αποτιμά την Orderbird στην περιοχή των 130 -140 εκατ. ευρώ (140 – 150 εκατ. δολάρια).

Σκοπός της Nexi είναι να δημιουργήσει έναν ευρωπαϊκό γίγαντα πληρωμών ύψους 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να εμβαθύνει στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην περιοχή. 

Η Orderbird θα συνεχίσει να λειτουργεί ως δικό της εμπορικό σήμα, αποτελώντας κεντρικό μέρος της προώθησης της Nexi στην κατηγορία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η τρέχουσα διοίκηση, η οποία περιλαμβάνει τον διευθύνοντα σύμβουλο Mark Schoen και τον CSO/ιδρυτή Jakob Schreyer, θα παραμείνει όπως έχει και μετά τη συναλλαγή. Άλλωστε, πρόκειται για έναν από τους κορυφαίος πάροχους συστημάτων POS, με ενσωματωμένα συστήματα πληρωμών που βασίζονται στο cloud στην Ευρώπη.

«Η ένωση των δυνάμεών μας με τον όμιλο Nets / Nexi, έναν αναγνωρισμένο Ευρωπαίο ηγέτη της PayTech, μας επιτρέπει να πάμε αυτή την αποστολή στο επόμενο επίπεδο. Αυτό θα ενισχύσει συλλογικά την επιχειρηματική μας παρουσία στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα θα συνεχίσουμε να παρέχουμε στους πελάτες μας τις καλύτερες και πιο κατάλληλες λύσεις που χρειάζονται σήμερα – και αύριο» επεσήμανε ο CEO της Orderbird, Mark Schoen.

«Μαζί με την Orderbird, υπογραμμίζουμε τη δέσμευσή μας στην αγορά ολοκληρωμένου λογισμικού, ενώ παράλληλα ενισχύουμε την προσφορά μας στους πελάτες της φιλοξενίας» δήλωσε ο Robert Hoffmann, διευθύνων σύμβουλος της Nets Merchant Services και της Concardis, σε δήλωσή του. «Στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να επωφεληθούν από την ταχεία ψηφιοποίηση των πληρωμών, μέσω λύσεων όπως η πλατφόρμα SaaS της Orderbird με επίκεντρο τη φιλοξενία, η οποία βελτιώνει την εμπειρία του πελάτη, ενώ παράλληλα επιτρέπει στους εμπόρους να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά την επιχείρησή τους. Είμαστε υπερήφανοι που καλωσορίζουμε πλήρως την Orderbird στην οικογένεια της Nexi, καθώς συνεχίζει να ανταποκρίνεται στις εξελισσόμενες προτιμήσεις των πελατών στα εστιατόρια και όχι μόνο σε όλη την Ευρώπη».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις