Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Observe «σήκωσε» 70 εκατ. δολάρια!

Η εταιρεία εκτιμάται πως δραστηριοποιείται σε μια αγορά αξίας 20 δισ. δολαρίων!

Η Observe συγκέντρωσε 70 εκατ. δολ. σε έναν γύρο χρηματοδότησης σειράς Α-2. Ο γύρος Α-2 της εταιρείας περιλάμβανε επενδύσεις από τις Capital One Ventures, Sutter Hill Ventures και Madrona Ventures.

Η παρακολούθηση λογισμικού έχει να κάνει με τη μέτρηση της εσωτερικής κατάστασης μιας εφαρμογής μέσω της εξέτασης ακατέργαστων δεδομένων τηλεμετρίας, όπως μετρικές, αρχεία καταγραφής και ψηφιακά ίχνη. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τις εταιρείες να κατανοήσουν καλύτερα γιατί το λογισμικό τους υστερεί ή με άλλο τρόπο υπολειτουργεί σε ένα περιβάλλον παραγωγής και έτσι να δράσουν προκειμένου να μην χάσουν πελάτες.

Ο χώρος περιλαμβάνει εταιρείες που καλύπτουν την ανάλυση αρχείων καταγραφής, τη διαχείριση επιδόσεων εφαρμογών (APM) και την παρακολούθηση υποδομών. Η Observe πρόκειται για μια πλατφόρμα επιτήρησης λογισμικού για εταιρείες software-as-a-service (SaaS).

Η αποτίμηση της αγοράς, σύμφωνα με την Observe αποτιμάται τουλάχιστον στα 20 δισ. δολ.

Από τότε που βγήκε από το stealth το 2020 με χρηματοδότηση περίπου 35 εκατ. δολαρίων, η Observe δήλωσε ότι έχει εξασφαλίσει πενήντα πελάτες, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι μικρότερες επιχειρήσεις SaaS που λειτουργούν στο AWS και το Kubernetes.

Ωστόσο, η Observe έχει στραμμένη την προσοχή της σε μεγαλύτερους πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των Upstart Financial, OpenGov και Audiboard, ενώ δήλωσε ότι “συνεργάζεται στενά” με εταιρείες όπως η Capital One και η F5 για την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών χαρακτηριστικών.

«Οι ομάδες μηχανικών μπορεί να ξοδεύουν πολύ χρόνο σε “μη προγραμματισμένες εργασίες” διερευνώντας και διορθώνοντας διάφορα προβλήματα που προκύπτουν. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα δεδομένα τηλεμετρίας που χρησιμοποιούν για να αναλύσουν το πρόβλημα είναι απομονωμένα – και απαιτόυνται εξειδικευμένα εργαλεία για να εξετάσουν κάθε απομονωμένο στοιχείο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Observe, Jeremy Burton. «Οι σημερινές εφαρμογές λογισμικού είναι πολύ διαφορετικά σχεδιασμένες – βασίζονται στο cloud, είναι εξαιρετικά κατανεμημένες και νέες εκδόσεις κυκλοφορούν καθημερινά».

Το Observe υπόσχεται να εξαλείψει αυτά τα σιλό δεδομένων ( απομονωμένο σημείο σε ένα σύστημα όπου διατηρούνται τα δεδομένα) με μια ενιαία διεπαφή για την ταχύτερη αντιμετώπιση προβλημάτων, σύμφωνα με τον Burton. Όλα τα δεδομένα τηλεμετρίας θα αποθηκεύονται σε μια ενιαία βάση δεδομένων Snowflake, αντί για μεμονωμένες αποθήκες δεδομένων και θα οργανώνονται σε ένα γράφημα σχετικών συνόλων δεδομένων. 

Η κατανομή των δεδομένων θα τα καθιστά πιο εύληπτα-  όπως “πελάτες”, “καλάθια αγορών”, “εμπορευματοκιβώτια” και ούτω καθεξής.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις