Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πάνω από 300 εκατ. συγκέντρωσαν οι Ελληνικές Startups τον Μάιο!

Η Spotawheel και η FlexCar «σήκωσαν» τα μεγαλύτερα ποσά και επεκτείνονται σε όλο τον κόσμο

Ο μήνας Μάιος ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκός για τις Ελληνικές Startups!

Την περασμένη εβδομάδα 5 ελληνικές Startups ανακοίνωσαν τα νέα κεφάλαια που κατάφεραν να συγκεντρώσουν μετά από γύρους χρηματοδότησης, βάζοντας σε εφαρμογή τα αναπτυξιακά τους προγράμματα.

1. FlexCar

Η Startup που δραστηριοποιείται στον τομέα του Leasing, εξασφάλισε νέα χρηματοδότηση ύψους 210 εκατ. ευρώ από την Fasarna Ventures. Τα νέα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν σε αυτόν το γύρο χρηματοδότησης, θα επενδυθούν εξ’ ολοκλήρου στη διεθνή επέκταση του brand σε 2 ακόμη ηπείρους μέσα στους επόμενους 12 μήνες, με στόχο την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία στον κλάδο του flexible leasing.

Η χρηματοδότηση πρόκειται για ένα ποσό πρωτοφανές για τα δεδομένα της εγχώριας αγοράς, καθιστώντας το fund της Fasarna Ventures μια επένδυση- ρεκόρ. Αξίζει να αναφερθεί ότι η FlexCar έχει ήδη προχωρήσει σε επενδύσεις άνω των 100 εκατ. ευρώ στις αγορές όπου δραστηριοποιείται, έχοντας καταφέρει σε μόλις 3 χρόνια να οκταπλασιάσει τον κύκλο εργασιών της και να εδραιωθεί ως μια κερδοφόρος εταιρεία.

2. Tile DB

Η Tile DB έλαβε βοήθεια από Verizon Ventures με στόχο την επιτάχυνση της ανάπτυξης της καθολικής βάσης δεδομένων της εταιρείας και την κλιμάκωση των λειτουργιών go-to-market.

Το ποσό παραμένει ακόμα άγνωστο.  H TileDB, πρόκειται για μία μοναδική βάση δεδομένων, η οποία σε αντίθεση με τις παραδοσιακές, μπορεί να αποθηκεύσει και να διαχειριστεί οποιαδήποτε τύπου δεδομένα, όπως γονιδιώματα, εικόνες δορυφόρων, στοιχεία τηλεπικοινωνιών και άλλα. O επιχειρηματίας από την Ξάνθη, Σταύρος Παπαδόπουλος, έχει καταφέρει  να στελεχώσει μια ομάδα 40 ατόμων. Στα περίπου 4 χρόνια λειτουργίας της, η Startup έχει συγκεντρώσει περίπου 20 εκατ. ευρώ από προηγούμενους γύρους χρηματοδότησης.

3. Katanox

Η Katanox «σήκωσε» 5,7 εκατ. δολ. από μια ομάδα επενδυτών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της χρηματοοικονομίας, της τεχνολογίας και των ξενοδοχείων. Το fund θα αξιοποιηθεί για απλοποιήσει την διαδικασία διασύνδεσης καταλυμάτων και ξενοδοχείων με πελάτες. Η Katanox συνδέει τους πελάτες της με νέους συνεργάτες οι οποίοι θέλουν να αποφύγουν τις επιπλέον επιβαρύνσεις από μεσάζοντες, αφήνοντας περισσότερα χρήματα στο τραπέζι… Μάλιστα, δίνει την δυνατότητα συνεργασία με πολλούς «Travel Sellers»με διαφάνεια, καθώς και την εύκολη προσέγγιση νέων πελατών. Τα συμβόλαια, η διαχείριση και οι πληρωμές διεκπεραιώνονται από την εταιρεία, ώστε οι πελάτες τους να μπορούν να επικεντρωθούν στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών τους.

 

4. Timberhub

Η Timberhub συγκέντρωσε 1,5 εκατ. ευρώ από την speedinvest, καθώς και από διάφορους επενδυτές-αγγέλους.

Στόχος της είναι να συμβάλει σε ένα πιο «πράσινο μέλλον» στον τομέας της βιομηχανίας παγκοσμίως. Η Timberhub ιδρύθηκε από 4 Έλληνες (Ίων Σέργης, Δημήτρης Παγκράτης, Θωμάς και Γιάννης Ανδρουτσέλης) και αναπτύσσει μία πλατφόρμα που επιδιώκει να φέρει πιο κοντά τους παραγωγούς ξυλείας και ειδικά τα μεμονωμένα πριονιστήρια με κατασκευαστές και εργολάβους που χρησιμοποιούν το ξύλο. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα κατακερματισμένη αλλά ταυτόχρονα και αρκετά μεγάλη αγορά με την έμφαση αρχικά, όπως αναφέρει στο CNN Greece ο Ίων Σέργης, να επικεντρώνεται στη Γερμανία, η οποία είναι και η μεγαλύτερη της Ευρώπης.

5. Peek 

H Peek  συγκέντρωσε 2,5 εκατ. δολ. σε έναν γύρος χρηματοδότησης seed με επικεφαλής την GFA Venture Partners για να βελτιώσει τις διαδικασίες μίσθωσης για τους ενοικιαστές και τους διαχειριστές καταλυμάτων. Η Peek συνεργάζεται μόνο με τους πιο ποιοτικούς προμηθευτές. Η ομάδα των ταξιδιωτικών της εμπειρογνωμόνων επιλέγει τις καλύτερες δραστηριότητες για να προσφέρει μια εξατομικευμένη εμπειρία που ταιριάζει σε κάθε ταξιδιωτικό στυλ. Η εταιρεία συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται κανείς για να επισκεφθεί ένα μέρος, μάλιστα παρέχει ταξιδιωτικούς οδηγούς βοηθώντας τους ταξιδιώτες να ανακαλύψουν νέα μέρη και να βιώσουν μοναδικές εμπειρίες.

Μάλιστα, η Feel Therapeutics, έλαβε εξίσου χρηματοδότηση από την SeedtoB Capital, με στόχο την περίθαλψη της ψυχικής υγείας. Η Spotawheel  έλαβε επίσης 100 εκατ. ευρώ από την VentureFriends με στόχο την παγκόσμια επέκτασή της. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις