Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Feel: Νέα επένδυση για παρεμβάσεις ψυχικής υγείας με AI και βιοδείκτες

Η HealthTech εξασφάλισε ένα νέο επενδυτικό κεφάλαιο από το Venture fund, SeedtoB Capital με έδρα την Ατλάντα

Η SeedtoB Capital πρόσφατα ανακοίνωσε την απόφασή της να επενδύσει στην Feel Therapeutics, πρώην Sentio Solutions.

Η επενδυτική εταιρεία με έδρα την Ατλάντα «ποντάρει» στην καινοτομία για την διαχείριση θεμάτων υγειονομικής περίθαλψης, δίνοντας ώθηση στην Feel με το νέο επενδυτικό κεφάλαιο. 

«Η επένδυση αυτή θα δώσει μια νέα ώθηση στην πρόοδό μας, στην πορεία προς την ευρεία πρόσβαση σε παρεμβάσεις ψυχικής υγείας βάσει δεδομένων σε όσους τις χρειάζονται. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη SeedtoB Capital, δεδομένης της μοναδικής προοπτικής τους για την κλιμάκωση της καινοτομίας που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη στο οικοσύστημα της υγειονομικής περίθαλψης», δήλωσε ο Γιώργος Ελευθερίου, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Feel Therapeutics.

Η Feel Therapeutics, μια πλατφόρμα που αναπτύσσει ψηφιακούς βιοδείκτες και θεραπευτικά μέσα για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο διαγιγνώσκουμε, διαχειριζόμαστε και φροντίζουμε την ψυχική υγεία.

«Πιστεύουμε ότι η προσέγγιση της Feel για το συνδυασμό νέων βιοδεικτών και προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης θα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο σε πληθυσμούς που διατρέχουν κίνδυνο και είμαστε ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε την ομάδα στο ταξίδι της», δήλωσε ο Shantanu Nigam, διευθύνων σύμβουλος της SeedtoB Capital.

Η Health Tech επικεντρώνεται στην εισαγωγή αντικειμενικών μετρήσεων στην ψυχική υγεία, η οποία μέχρι τώρα αναλύεται μόνο από υποκειμενικές εκτιμήσεις, απευθυνόμενη σε άτομα που αντιμετωπίζουν γενικευμένη αγχώδη διαταραχή ή ζουν με κατάθλιψη. 

Η λύση της Feel Therapeutics μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αυτόνομο εργαλείο ή να συνδυαστεί με τον ιδιόκτητο αισθητήρα συναισθημάτων της Feel Therapeutics, ένα βραχιολάκι που ενσωματώνει συναισθηματική υπολογιστική για τη συνεχή παρακολούθηση της ψυχικής κατάστασης του χρήστη.

 Η πλατφόρμα προσφέρει έναν κλιμακούμενο τρόπο για την παροχή εξατομικευμένης καθοδήγησης και τεκμηριωμένων εργαλείων που υποστηρίζουν θετικές αλλαγές συμπεριφοράς μεταξύ των χρηστών. Η ολοκληρωμένη λύση είναι προσβάσιμη μέσω smartphone, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις γύρω από την προσβασιμότητα και την καθυστερημένη παρέμβαση που έχουν επηρεάσει ιστορικά τα άτομα που αγωνίζονται με προβλήματα ψυχικής υγείας. Η πλατφόρμα είναι επί του παρόντος διαθέσιμη σε ομάδες χρηστών στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, μέσω των συνεργασιών της Feel με επιλεγμένους ασφαλιστικούς φορείς και φαρμακευτικές εταιρείες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις