Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

JA Start Up: Οι φιναλίστ του Εθνικού Φοιτητικού Διαγωνισμού

Στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, στην Αθήνα, με τη συμμετοχή των δέκα καλύτερων ομάδων, που θα διεκδικήσουν την πρωτιά. Αναλυτικά οι συμμετέχοντες

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, στην Αθήνα, θα διεξαχθεί ο εθνικός τελικός του φοιτητικού διαγωνισμού καινοτομίας και επιχειρηματικότητας «JA Start Up» του Junior Achievement Greece, με τη συμμετοχή των δέκα καλύτερων ομάδων, που θα διεκδικήσουν την πρωτιά.

Στον τελικό του διαγωνισμού για την ανάδειξη της καλύτερης «JA Start Up» συμμετέχουν οι εξής ομάδες:

– 3Deal: Η ιδέα αφορά ένα market place ειδικά διαμορφωμένο ώστε να γεφυρώσει την επικοινωνία των σχεδιαστών και παραγωγών 3D προϊόντων με την αγορά των επιχειρήσεων και των μεμονωμένων πελατών που έχουν ανάγκη να φτιάξουν tailor made προϊόντα.

– BINTER: Το BINTER έχει στόχο να αποτελέσει το λειτουργικότερο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης των αποβλήτων στις νησιωτικές περιοχές, συμβάλλοντας στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των συσκευασιών σε αυτές.

– BRUISE DOWN: To BRUISE DOWN είναι μία εφαρμογή που επικεντρώνεται στην δημιουργία μίας ψηφιακής κοινότητας και της συσπείρωσής της γύρω από τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

– CollarDoc: Όλοι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων σκυλιών επιθυμούν να γνωρίζουν την υγεία των τετράποδων φίλων τους. Αυτό όμως δεν είναι πάντα εφικτό, διότι δεν διαθέτουν φωνή. Σε αυτό το πρόβλημα δίνει λύση το CollarDoc που πρόκειται για ένα έξυπνο κολάρο για σκυλιά, το οποίο μπορεί να παρέχει πληροφορίες σχετικά με καρδιακούς παλμούς, θερμοκρασία του σκύλου, ταχύτητα αναπνοής, θερμοκρασία και υγρασία του χώρου, κ.α.

– Drug n Drop: Το drug n drop αποτελεί ένα έξυπνο σύστημα διαχείρισης κοντόληκτων και μη χρησιμοποιούμενων φαρμάκων, το οποίο συλλέγει και επεξεργάζεται δεδομένα, σχετικά με τα φαρμακευτικά απόβλητα οργανισμών, βοηθώντας τους να βελτιστοποιήσουν τη διαχείριση των φαρμάκων τους.

– Electricity Friends: Η electricity friends ιδρύθηκε με σκοπό την παραγωγή ρεύματος, μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων, και την προμήθεια αυτού τόσο στην ΔΕΗ, όσο και σε ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

– Hydrop: Μια έξυπνη συσκευή που θα εγκαθίσταται σε σωλήνες ύδρευσης, προκειμένου να εντοπίζει βλάβες μέσω του ελέγχου της πίεσης του νερού και να ειδοποιεί τους αντίστοιχους υπευθύνους. Παράλληλα, θα ελέγχει τη θερμοκρασία του νερού προκειμένου να ενημερώνει σε περιπτώσεις ακραίων θερμοκρασιών του νερού.

– Meliora: Η «meliora» είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα – κοινωνικό δίκτυο που θα προσφέρει στα μέλη της φοιτητικής κοινότητας δικτύωση, καθώς και πληθώρα εργαλείων που βοηθούν στη μελέτη και τη διασπορά της γνώσης.

– NapeaZZZ: Το napeaZZZ είναι μία έξυπνη συσκευή που ενσωματώνεται μέσα στο μαξιλάρι και παρακολουθεί την ποιότητα του ύπνου του μωρού. Η συσκευή μέσα από σένσορες ελέγχει κινήσεις, ήχους, θερμοκρασία και υγρασία και ενημερώνει τους γονείς ή τους υπεύθυνους φροντίδας όταν οι μετρήσεις δεν είναι φυσιολογικές.

– Project VG: Το όραμα είναι ένα online περιβάλλον που θα δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές λυκείου και τους φοιτητές να γνωρίσουν το επάγγελμα που θέλουν να ακολουθήσουν στο μέλλον, παρέχοντας στους ενδιαφερόμενους υπηρεσίες όπως το online mentoring, digital material (video), visits, internship.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους: Αιμίλιος Κυριάκου, Citi Country Officer Greece, Cyprus & Malta, Χαράλαμπος Καζαντζίδης, Managing Director at ManpowerGroup Greece, Λεωνίδας Κανελλόπουλος, Chief Sustainability Officer, TITAN CEMENT GROUP, Γεώργιος Μητρόπουλος, Head of Business Development, Greece & Southeast Europe, EY, Ιωάννης Σωτηρόπουλος, Regional Director West. Balkans & Caucasus, Chipita, ενώ κεντρικός ομιλητής είναι ο Χρήστος Σπαθαράκης, ιδρυτής και CEO της Ferry Hopper. Μεταξύ των χορηγών επικοινωνίας του προγράμματος είναι και το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το «παρών» στην εκδήλωση θα δώσει και η φοιτητική start-up Swim.me, η οποία μετά την επικράτησή της στον ελληνικό τελικό, κέρδισε και το πρώτο βραβείο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Φοιτητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας JA Europe Enterprise Challenge 2021, με το «έξυπνο» σκουφάκι πισίνας για άτομα με προβλήματα όρασης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις