Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Alithea Genetics: Σήκωσε 972 χιλ. ευρώ για την μελέτη RNA-seq με NGS

H βιοτεχνολογική Startup με έδρα την Λωζάνη προσεγγίζει την ανάπτυξη παράλληλης αλληλουχίας RNA με επαναστατικό τρόπο και αλλάζει τα δεδομένα στο τομέα της βιοϊατρικής

Η Alithea Genomics συγκέντρωσε 972 χιλ. ευρώ σε νέα χρηματοδότηση, υπό την ηγεσία της Novalis Biotech Acceleration, με τη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών με έδρα την Ελβετία.

Τα έσοδα από τη χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση της εμπορικής εκμετάλλευσης και της κλιμάκωσης των νέων προϊόντων της, MERCURIUS™ BRB-seq και MERCURIUS™ Blood BRB-seq, μιας επαναστατικής προσέγγισης που επιτρέπει την αποτελεσματική ανάπτυξη παράλληλης αλληλουχία RNA από δείγματα αίματος.

Με έδρα τη Λωζάνη, η Alithea έχει αναπτύξει μια ιδιόκτητη τεχνολογία που ονομάζεται Bulk RNA Barcoding and sequencing (BRB-seq), η οποία επιτρέπει την προετοιμασία εκατοντάδων δειγμάτων RNA αλληλουχίας σε ένα μόνο σωληνάριο. Πρόκειται για μια ταχέως αναπτυσσόμενη βιοτεχνολογική Startup στον τομέα της ανάλυσης αλληλουχίας RNA και της μεταγραφικής ανάλυσης, συμβάλλοντας στην ιατρική ανάπτυξη του μέλλοντος. Σε όλο το φάσμα της υγειονομικής περίθαλψης και της ιατρικής ανάπτυξης, η τεχνολογία βρίσκεται πλέον στην πρώτη γραμμή για την προώθηση της καινοτομίας και την ανάπτυξη νέων λύσεων.

Τα δεδομένα RNA, που συλλέγει και επεξεργάζεται η Alithea με την μέθοδο NGS (αλληλουχία δεύτερης γενιάς), προσδιορίζουν ποια από τα γονίδια που κωδικοποιούνται στο DNA ενεργοποιούνται ή απενεργοποιούνται και σε ποιο βαθμό, π.χ. σε ένα άρρωστο κύτταρο ή σε απόκριση του σε ένα φάρμακο. Η παραδοσιακή προετοιμασία των δειγμάτων για τον προσδιορισμό αλληλουχία του RNA είναι δαπανηρή και χρονοβόρα λόγω των μεγάλων ποσοτήτων αντιδραστηρίων και των χειροκίνητων εργασιών που συνήθως απαιτούνται, η Alithea όμως αλλάζει τα δεδομένα. Η τεχνολογία BRB-seq της Alithea μειώνει δραστικά το κόστος και τον χρόνο που σχετίζονται με την προετοιμασία της βιβλιοθήκης για την ανάλυση του RNA. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες το BRB-seq να γίνει βασικό εργαλείο στους ήδη υπάρχοντες τομείς της βιοϊατρικής έρευνας αλλά και σε νέους τομείς εφαρμογών που εξαρτώνται από το RNA.

Ο Riccardo Dainese, CEO και Co-Founder της Alithea Genomics, πρόσθεσε: «Μετά την επιτυχημένη αρχική κυκλοφορία του BRB-seq και των σχετικών κιτ, είμαστε τώρα έτοιμοι να επεκτείνουμε και να κλιμακώσουμε την εμπορική διάθεση. Αυτή η χρηματοδότηση- εκκίνησης θα μας επιτρέψει να ξεκινήσουμε και να υλοποιήσουμε αυτά τα φιλόδοξα σχέδια. Είμαστε ευγνώμονες στη Novalis και στους ιδιώτες επενδυτές μας, όχι μόνο για την επένδυσή τους αλλά και για το κοινό όραμα ενός επιτυχημένου μέλλοντος για την Alithea».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις