Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Σεμινάρια για ψηφιακές δεξιότητες με την υπογραφή των Cosmote & ΟΠΑ

Κεντρικό θέμα του online εκπαιδευτικού προγράμματος θα είναι η ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων με έμφαση στο Ecommerce και το Digital Marketing - για την προώθηση της ψηφιακής προόδου της χώρας - τα σεμινάρια εκτιμάται πως θα ξεκινήσουν από το Φθινόπωρο του 2022

Την δημιουργία ενός νέου εκπαιδευτικού προγράμματος ανακοίνωσε η Cosmote σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το πρόγραμμα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Grow Your Business του ομίλου OTE, θα απευθύνεται σε όλους και θα πραγματοποιείται online, ενώ οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποίηση

Κεντρικό θέμα του online εκπαιδευτικού προγράμματος θα είναι η ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων με έμφαση στο Ecommerce και το Digital Marketing – για την προώθηση της ψηφιακής προόδου της χώρας. Η πιστοποίηση θα παρέχεται από το κέντρο επιμόρφωσης και δια βίου μάθησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διδασκαλία του νέου αυτού προγράμματος εκτιμάται πως θα ξεκινήσει από το Φθινόπωρο του 2022, χωρίς να υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση ακόμα.

Αφού η Cosmote παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας «Η Ψηφιακή Ετοιμότητα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα- 2022» που διεξήγαγε σε συνεργασία με την ELTRUN – σε αίθουσα του Μουσείου της Ακρόπολης, ο Διευθυντής Marketing Εταιρικών & Επιχειρησιακών Πελατών Ομίλου ΟΤΕ, Θάνος Φαλάγγας μίλησε για τις ενέργειες της εταιρείες με στόχο την υποστήριξη των επιχειρήσεων.

Στην έρευνα «Η Ψηφιακή Ετοιμότητα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα- 2022» συμμετείχαν μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν τηλεφωνικές συνεντεύξεις- με ελάχιστη έως έντονη ψηφιακή παρουσία. Τα δεδομένα της έρευνας, η οποία είχε πραγματοποιηθεί και το 2020, παρουσιάζει μια σημαντική αύξηση κατά 10% του ψηφιακού αποτυπώματος των ΜμΕ. Βέβαια, παρ’ ότι παρατηρείται αύξηση, αναγκαία κρίνεται η κατάρτιση του προσωπικού και των επιχειρήσεων με σημαντικά εφόδια προκειμένου να αυξηθεί ο δείκτης ψηφιακής ετοιμότητας και ωρίμανσής τους. Εκτιμάται πως το 60% των ΜμΕ αξιοποίησαν τις ψηφιακές καμπάνιες στα Social Media για την προώθησή τους, καθώς παρατηρείται και μια γενικότερη τάση για υιοθέτηση εργαλείων όπως Google Ads. Σημαντική υπήρξε και η αύξηση των online και τηλεφωνικών παραγγελιών που πραγματοποίησαν τα eshops αυτή την διετία. Οι κλάδοι με την μεγαλύτερη ψηφιακή παρουσία είναι οι υπηρεσίες, ο τουρισμός και το εμπόριο καθώς διαθέτουν την κατάλληλη τεχνογνωσία και καταρτισμένο προσωπικό. 

Στην γενικευμένη τάση εκσυγχρονισμού, η Cosmote δίνει μια νέα ώθηση με την υπηρεσία Cosmote Digital Office on the move– πρόκειται για μια προηγμένη λύση η οποία δύναται να αυξήσει τα κέρδη των επιχειρήσεων- μειώνοντας το κόστος λειτουργίας, καθιστώντας τις ΜμΕ αποτελεσματικότερες. Ο Φαλάγγας έκανε λόγο για μια εταιρεία γραφικής ύλης, η οποία πέρασε στην δεύτερη γενιά και προέβη σε τεχνολογικό format, υιοθετώντας νέες καινοτόμες λύσεις για την διαχείριση των logistics. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η παραγωγικότητα της επιχείρησης και την μείωση του λειτουργικού κόστους – λίγο πριν την γενίκευση της ενεργειακής κρίσης.

Με το πρόγραμμα Grow Your Business η Cosmote απελευθερώνει την ομιλία χωρίς μεταβολή στις χρεώσεις για επιπλέον στήριξη των επιχειρήσεων- ενώ παράλληλα παρέχει μια ευρεία γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών – όπως IoT λύσεις, Cloud τηλεφωνικά κέντρα και υπηρεσίες marketing. Επίσης, με όραμα την προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων η Cosmote εξοπλίζει και επεκτείνει το δίκτυό της με νέες Οπτικές FTTH. Η εταιρεία στοχεύει, με την ανάπτυξη του επενδυτικού αυτού πλάνου ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, να φτάσει τις ένα εκατομμύριο παροχές fiber μέχρι το τέλος του 2022 καθώς και να αναβαθμίσει την ταχύτητα του ίντερνετ σε 750.000 εταιρικούς πελάτες – που δεν μπορούν ακόμα να αξιοποιήσουν την Fiber υπηρεσία.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις