Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Safari: Φτάνει τους 1 δισ. χρήστες και πλησιάζει απειλητικά την Google

Το πρόγραμμα περιήγησης της Apple έχει αναδειχθεί σε έναν αρκετά αξιόλογο αντίπαλο για το εργαλείο μονοπώλιο της Alphabet

Το Safari αναδείχθηκε σε νούμερο 2 πρόγραμμα περιήγησης, σύμφωνα με τα ευρήματα της ομάδας Atlas VPN.

Το πρόγραμμα περιήγησης της Apple «κατέκτησε» το milestone του 1 δισ. χρηστών (συγκεκριμένα 1.006.232.879)- δηλαδή το 19,16% όλων των χρηστών του διαδικτύου.

Παρ’ ότι η Google παραμένει σταθερά στην κορυφή ως το πιο δημοφιλές Search Engine, με πάνω από 3,3 δισ. χρήστες, το Safari έχει εφαρμόσει διάφορα χαρακτηριστικά προστασίας της ιδιωτικής ζωής για να διασφαλίσει την ασφάλεια των χρηστών του, τηρώντας με συνέπεια τα αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας προσωπικών δεδομένων. Κάτι που της δίνει ένα δυναμικό προβάδισμα σε σχέση με τα υπόλοιπα Search Engines  . Ο σχεδιασμός του Chrome υπήρξε αρκετά δημοφιλής μεταξύ των χρηστών, επίσης, οι διαδικτυακές εφαρμογές, όπως το YouTube, το Drive, το Ημερολόγιο, τα Έγγραφα, το Earth, οι Χάρτες και άλλες, προώθησαν ακόμα περισσότερο την απήχησή της.

Πάντως, το πρόγραμμα περιήγησης που έχει αναπτύξει η Apple εγκαθίσταται αυτόματα σε κάθε iPhone και υπολογιστή Mac, γεγονός που εξασφαλίζει έναν σταθερό αριθμό χρηστών.

Ο Vilius Kardelis,Cybersecurity writer στην Atlas VPN μοιράζεται τις σκέψεις του για την ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο:
«Τελικά, η εκπαίδευση των χρηστών σε θέματα κυβερνοασφάλειας είναι η πιο ουσιαστική για την ασφάλεια του προγράμματος περιήγησης. Πολλές κυβερνοεπιθέσεις χρησιμοποιούν τεχνικές κοινωνικής μηχανικής για να εξαπατήσουν τους χρήστες ώστε να κατεβάσουν κακόβουλο λογισμικό. Οι χρήστες μπορούν να προστατευτούν από τις απειλές υιοθετώντας ασφαλείς πρακτικές, όπως η ενημέρωση των προγραμμάτων περιήγησης, ο αποκλεισμός των αναδυόμενων παραθύρων και η διασφάλιση ότι οι ιστότοποι στους οποίους εισέρχονται χρησιμοποιούν HTTPS».

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις