Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Skillscouts: Η πλατφόρμα που αλλάζει τα δεδομένα στο ΙΤ Recruiting

Θεωρείται ο μεγαλύτερος κόμβος εκπαίδευσης, πιστοποίησης και διασύνδεσης επαγγελματιών recruiters, εταιρειών και agencies από όλο τον κόσμο, δίνοντας λύσεις στην εύρεση ταλαντούχων επαγγελματιών πληροφορικής και τεχνολογίας

Tο Skillscouts είναι η πρώτη online πλατφόρμα που εκπαιδεύει υπεύθυνους προσλήψεων-recruiters στις έννοιες και τις περιζήτητες ειδικότητες του ΙΤ και της αγοράς της τεχνολογίας. Αποτελεί τον μεγαλύτερο κόμβο εκπαίδευσης, πιστοποίησης και διασύνδεσης επαγγελματιών recruiters, εταιρειών και agencies από όλο τον κόσμο, δίνοντας λύσεις στην ανάγκη της επαγγελματικής στελέχωσης παγκοσμίως: Την εύρεση ταλαντούχων επαγγελματιών πληροφορικής και τεχνολογίας.

Εκτός από την εκπαίδευση, συνδέει ΙΤ recruiters αλλά και agencies με εταιρείες-πελάτες από όλο τον κόσμο που είτε θέλουν να προσλάβουν ή χρειάζονται βοήθεια στις τεχνολογικές προσλήψεις. Αυτό επιτρέπει στις εταιρείες να έχουν πρόσβαση στους καλύτερους ΙΤ recruiters, οι οποίοι αξιολογούνται και πιστοποιούνται από το Skillscouts και παρέχει την ευκαιρία για πρώτη φορά στους υπεύθυνους προσλήψεων να διευρύνουν το πελατολόγιό τους σε όλη την υφήλιο.

Η πλατφόρμα του Skillscouts διαθέτει online διαδραστικά courses εξειδικευμένα σε όλες τις πτυχές του IT/Tech Recruiting και αποτελεί μία από τις πιο ολοκληρωμένες «βάσεις» γνώσης και εμπειρίας, με πραγματικά παραδείγματα που συγκεντρώθηκαν  από 300 και πλέον εταιρείες παγκοσμίως. Επιπλέον, βοηθάει το έργο των IT recruiters, δίνοντάς τους πρόσβαση σε μία πολύ μεγάλη βάση επαγγελματιών πληροφορικής και τεχνολογίας, όπου μπορούν να δουν και να προσεγγίσουν υποψηφίους για θέσεις που διαχειρίζονται.

Tο Skillscouts, πρόσφατα, ανακοίνωσε ότι τους τελευταίους δύο μήνες προσέθεσε στο χαρτοφυλάκιό του συνεργασίες με 12 ακόμα μεγάλους τεχνολογικούς κολοσσούς, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, σημειώνοντας  αύξηση εγγεγραμμένων εταιρειών άνω του 20% κάθε μήνα, τραβώντας έτσι τα βλέμματα των επενδυτών που δραστηριοποιούνται στην αγορά της τεχνολογίας αλλά και των προσλήψεων. 

Επιπλέον, αποτελώντας μία από τις λίγες εταιρείες με τα διαπιστευτήρια του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού (Human Resource Certification Institute – USA), προχώρησε σε συνεργασία με την Credly, τον μεγαλύτερο και πιο αξιόπιστο πάροχο digital credentials στον κόσμο για την παραγωγή εξειδικευμένων micro-credentials, ώστε να έχουν μοναδική αντιμετώπιση και αναγνώριση παγκοσμίως οι απόφοιτοι των προγραμμάτων του.

Τι είναι το IT Recruiting;

Η τεχνολογία συναντάται πλέον παντού, με όλο και περισσότερες εταιρείες λογισμικού, διαδικτυακές πλατφόρμες και εταιρείες λειτουργικών συστημάτων να έχουν εδραιώσει τη θέση τους στην αγορά εδώ και πολλά χρόνια.

Το αποτέλεσμα είναι ο αριθμός των θέσεων εργασίας σε τεχνολογικά πεδία –όπως μηχανικοί λογισμικού/προγραμματιστές, αναλυτές δεδομένων, μηχανικοί διασφάλισης ποιότητας λογισμικού– να έχει αυξηθεί κατακόρυφα, ίσως περισσότερο από κάθε άλλο κλάδο. Αυτή η νέα πραγματικότητα έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται παράλληλα και η ζήτηση σε υπεύθυνους προσλήψεων, που να είναι εξειδικευμένοι στα τεχνολογικά επαγγέλματα ώστε να στελεχώσουν αποτελεσματικά τις τεχνολογικές θέσεις που χρειάζεται να καλυφθούν.

«Ήταν το επόμενο λογικό βήμα για εμάς. Είχαμε την τύχη να βρεθούμε και στις δύο πλευρές κατά το παρελθόν, και αυτή του software engineer αλλά και του recruiter. Υπήρχε πάντα ένα μεγάλο χάσμα μεταξύ των δύο αυτών ρόλων, επομένως καταλήξαμε ότι αν συνδυαστούν οι γνώσεις αυτών των δύο κόσμων, τα αποτελέσματα στη στελέχωση τεχνολογικών ρόλων μεγιστοποιούνται και δίνουν ένα απίστευτα ποιοτικό αποτέλεσμα», σημειώνουν οι ιδρυτές του Skillscouts, Ευθύμης Βαφειάδης και Δημήτρης Κυριακάτης, οι οποίοι επίσης είναι co-founders/ managing directors στο Workearly, την πιο δημοφιλή υπηρεσία upskilling και reskilling στην τεχνολογία, και της Vaquancy, που είναι το πρώτο recruiting agency το οποίο συνδέει τηλεργαζόμενους στην Ελλάδα με εταιρείες του εξωτερικού.

Η σχέση του φαινομένου της «Μεγάλης Παραίτησης» και της θεαματικής αύξησης της ζήτησης των IT recruiters

Σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO), οι εταιρείες αντιμετώπισαν έναν πόλεμο για την απόκτηση τεχνολογικών ταλέντων που προκλήθηκε από τη «Μεγάλη Παραίτηση» (Great Resignation) , όταν άτομα εγκατέλειπαν μαζικά τη δουλειά τους. Διαπιστώθηκε ότι το 73% των διευθυντών ανθρώπινου δυναμικού αύξησε τους προϋπολογισμούς πρόσληψης το 2021. Ωστόσο, το ένα τέταρτο των διευθυντών ανθρώπινου δυναμικού που ερωτήθηκε ανέφερε ότι δυσκολεύεται να καλύψει ανοιχτούς ρόλους για ΙΤ recruiters στις ομάδες του. Αυτό δείχνει ότι η ζήτηση σε recruiters που είναι εξοικειωμένοι με τις τεχνολογικές ειδικότητες ενισχύεται αναλογικά με τη ζήτηση των ίδιων των ειδικοτήτων, σημειώνοντας αύξηση μισθού πάνω από 35% σε όσους είναι εξειδικευμένοι στο IT Recruiting.

 Οι εταιρείες δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσον αφορά την εκπαίδευση του δυναμικού τους στο ΙΤ Recruiting, αποκτώντας έτσι ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα στο κομμάτι των τεχνολογικών προσλήψεων. Από την άλλη πλευρά, recruiters και agencies που έχουν πιστοποιηθεί και δικτυωθεί μέσω του Skillscouts δηλώνουν ότι έχουν πολύ μεγάλη αύξηση σε επαγγελματικές προτάσεις και διεκδικούν ολοένα και μεγαλύτερο πελατολόγιο στην ελληνική και την παγκόσμια αγορά.

Το κρίσιμο στοιχείο που διαφοροποιεί το Skillscouts σε σχέση με άλλες πλατφόρμες δικτύωσης επαγγελματιών είναι αφενός η παροχή των απαιτούμενων επαγγελματικών γνώσεων μέσω των αντίστοιχων προγραμμάτων και αφετέρου η διασφάλιση της επαγγελματικής κατάρτισης των μελών που συμμετέχουν στο δίκτυο. Με απλά λόγια, οι IT recruiters που συμμετέχουν στο δίκτυο του Skillscouts έχουν διέλθει συγκεκριμένων διαδικασιών επιλογής, γεγονός που διασφαλίζει την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών. 

Σύμφωνα με τους Βαφειάδη και Κυριακάτη: «Ο στόχος μας είναι η δημιουργία μιας πλατφόρμας στην οποία οι εταιρείες θα έχουν τη δυνατότητα συνεργασίας με τους top 5% των ΙΤ recruiters και agencies παγκοσμίως».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις