Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Άνοιγμα της Renault στο resale market με την εξαγορά της startup Fixter

Η επένδυση αυτή αποτελεί μέρος της δέσμευσης του ομίλου να προσφέρει στους πελάτες του την καλύτερη σχέση ποιότητας/ταχύτητας/τιμής για επισκευές και συντήρηση

Ο όμιλος Renault εξαγοράζει τη startup Fixter με στόχο την ανάπτυξη των multi-brand δραστηριοτήτων της στο πλαίσιο του δικτύου του στην ανεξάρτητη μεταπωλητική αγορά στην Ευρώπη.

Πρόκειται για μια ψηφιακή πλατφόρμα που συνδέει πελάτες λιανικής και επαγγελματίες με τοπικά συνεργεία για τη συντήρηση οχημάτων σε όλες τις μάρκες. Η Fixter ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 2017 από τους Limvirak Chea, Frédéric Dermer και Cristian Vrabie και έχει γίνει σημείο αναφοράς στο Ηνωμένο Βασίλειο.  Η εξαγορά αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης της επιχειρηματικής μονάδας after sales του ομίλου, η οποία μετασχηματίζεται για να παραμείνει η καλύτερη στην κατηγορία της αγοράς.

Στην ανεξάρτητη αγορά after-sales, η Fixter θα επωφεληθεί από την υποστήριξη του δικτύου πολλαπλών εμπορικών σημάτων των συνεργείων «Motrio» (2.500 τοποθεσίες στην Ευρώπη), την τεχνογνωσία και τις ψηφιακές υπηρεσίες του Ομίλου Renault και τις καινοτόμες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες της «Mobilize Financial Services».

Οι χρήστες του Fixter επωφελούνται από όλες τις υπηρεσίες συντήρησης αυτοκινήτων χωρίς να βγαίνουν από το σπίτι τους. Το Fixter αναλαμβάνει την ηλεκτρονική κράτηση ραντεβού, την προετοιμασία προσφορών, την παραλαβή του οχήματος από το σπίτι και τη μεταφορά του στο δίκτυο συνεργατών του ομίλου, την τιμολόγηση, την εξυπηρέτηση μετά την πώληση και τις εγγυήσεις επισκευής. Το Fixter επιτρέπει έτσι την περαιτέρω ψηφιοποίηση της εμπειρίας του πελάτη μέσω μιας ενιαίας πλατφόρμας.

Ως πλατφόρμα υψηλής αξιοπιστίας, η υπηρεσία Fixter παρέχει πλήρη υποστήριξη στον πελάτη χάρη στα συνεργαζόμενα συνεργεία που τηρούν αυστηρά τεχνικά πρότυπα και ελέγχους. Η πλατφόρμα επιτρέπει στους πελάτες να επωφελούνται από δίκαιες, διαφανείς τιμές χάρη στις ελκυστικές τιμές που διαπραγματεύεται η νεοφυής επιχείρηση με τα συνεργαζόμενα συνεργεία.

Η επένδυση αυτή αποτελεί μέρος της δέσμευσης του Ομίλου Renault να προσφέρει στους πελάτες του την καλύτερη σχέση ποιότητας/ταχύτητας/τιμής για επισκευές και συντήρηση.

«Η ανάπτυξη της δραστηριότητάς μας στην ανεξάρτητη αγορά ανταλλακτικών αποτελεί στρατηγικό άξονα στο πλαίσιο της αγοράς ανταλλακτικών του Ομίλου Renault. Συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε την προσφορά IAM πολλαπλών εμπορικών σημάτων και εκσυγχρονίζουμε εκ βάθρων την αλυσίδα αξίας μας μετά την πώληση, προκειμένου να ανταποκριθούμε καλύτερα στις προσδοκίες των πελατών μας. Με την εξαγορά της νεοφυούς επιχείρησης Fixter, θα είμαστε σε θέση να συνδυάσουμε την τεχνογνωσία και τη δύναμη του Ομίλου και του δικτύου του με την ευελιξία και τη γνώση της Fixter για όλες τις ψηφιακές πτυχές της συντήρησης αυτοκινήτων. Έτσι, θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και να επιταχύνουμε την ψηφιοποίηση των δραστηριοτήτων μας», δήλωσε ο Hakan Dogu, SVP Global After-Sales, Renault Group.

«Είμαστε ευτυχείς που βρήκαμε στο πρόσωπο της Renault έναν βιομηχανικό εταίρο που μοιράζεται τόσο το όραμά μας όσο και τη φιλοδοξία μας να επανεφεύρουμε τη συντήρηση οχημάτων για το μέλλον – απλή, διαφανής και χωρίς προβλήματα. Η τεχνογνωσία και οι πόροι ενός μεγάλου ομίλου όπως η Renault, σε συνδυασμό με την ευελιξία και τη νοοτροπία της Fixter ως νεοφυής επιχείρηση, θα μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε ακόμη πιο μακριά και πιο γρήγορα σε αυτή την επανάσταση», δήλωσε ο Limvirak Chea, CEO & συνιδρυτής της Fixter.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις