Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μισό εκατ. ευρώ συγκέντρωσαν 15 FinTechs τις τελευταίες δύο εβδομάδες!

Ιδιαίτερα φιλόδοξη η πορεία του Startup οικοσυστήματος όσον αφορά στον τομέα των πληρωμών και συναλλαγών, ειδικότερα στο Άμστερνταμ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Γαλλία και τις Κάτω Χώρες

15 FinTechs συγκέντρωσαν 492 εκατ. ευρώ από διάφορες συμφωνίες.

Αρχικά η Backbase, με έδρα το Άμστερνταμ, αναδείχθηκε σε μονόκερο με συνολική αποτίμηση 2,5 δισ. δολ.

Η εταιρεία άντλησε 120 εκατ. ευρώ από τον πιο πρόσφατο γύρο χρηματοδότησης.

Την γενικότερη ανοδική πορεία του FinTech οικοσυστήματος,  ακολουθεί η σουηδική startup Juni μετά την ολοκλήρωση ενός επιτυχημένου γύρου χρηματοδότησης  σειράς Β ύψους 95 εκατ. ευρώ καθώς και η Codat που άντλησε κεφάλαια ύψους 95 εκατ. ευρώ. από έναν γύρο σειράς Γ.

Η Γαλλία και οι Κάτω Χώρες είναι οι δύο μεγάλες πρωταθλητές αυτής της εβδομάδας με 4 συμφωνίες η καθεμία, ενώ δεύτερο με μικρή διαφορά έρχεται το Ηνωμένο Βασίλειο και η Σουηδία με 3 συμφωνίες.

Αναλυτικότερα, η Backbase άντλησε 120 εκατ. ευρώ. Η ολλανδική εταιρεία άντλησε από την Motive Partners έναν γύρο ανάπτυξης ύψους 120 εκατ. ευρώ με αποτίμηση 2,5 δισ. ευρώ. Η FinTech επιχείρησε να αντλήσει κεφάλαια με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του προϊόντος της και να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά Engagement Banking.
Η Backbase, που ιδρύθηκε το 2003, δίνει στις τράπεζες μια λύση για την ενοποίηση όλων των υπηρεσιών εξυπηρέτησης πελατών και τον επανασχεδιασμό ολόκληρης της τραπεζικής τους εμπειρίας γύρω από τον πελάτη. Το 2021, η εταιρεία κατάφερε να αποκτήσει περισσότερους από 150 πελάτες και 100 εκατ. δολάρια σε ARR (Ετήσια επαναλαμβανόμενα έσοδα). Στους πελάτες της περιλαμβάνονται Citizens Bank, η Wsecu ή ακόμη και η Εθνική Τράπεζα του Μπαχρέιν.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Backbase, Jouk Pleiter, τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων πωλήσεων και μάρκετινγκ

Η Juni «σήκωσε» 95 εκατ. ευρώ.

Η σουηδική ολοκληρωμένη λύση πληρωμών Juni συγκέντρωσε 95 εκατ. ευρώ από ένα μετοχικό κεφάλαιο σε γύρο χρηματοδότησης σειράς Β υπό την ηγεσία της Mubadala Capital και υφιστάμενων επενδυτών όπως EQT Ventures, Felix Capital & Cherry Ventures.
Η Fintech άντλησε επίσης 100 εκατ. ευρώ από την TriplePoint Capital. Δεν δόθηκε αποτίμηση, αλλά το Techcrunch εκτιμά ότι είναι περίπου 800 εκατ. ευρώ.
Ιδρύθηκε το 2020 και ξεκίνησε το 2021, η Juni προσφέρει στις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου μια πλατφόρμα για τη διαχείριση όλων των οικονομικών τους, ενσωματώνοντας τραπεζικούς λογαριασμούς, εργαλεία ανάλυσης, προσφέροντας επίσης πιστωτικές κάρτες και υπηρεσίες προκαταβολής/επιστροφής μετρητών (εξ ου και το χρέος που περιλαμβάνεται στο γύρο)
Τα έσοδα από αυτόν τον γύρο θα βοηθήσουν την Juni να αναπτύξει περαιτέρω την προσφορά πιστωτικών καρτών για να ανταποκριθεί καλύτερα στις ανάγκες των επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου

Η Codat άντλησε 95 εκατ. ευρώ

Η FinTech με έδρα το Λονδίνο άντλησε 95 εκατ. ευρώ υπό την ηγεσία της JP Morgan με τη συμμετοχή της Shopify, Plaid και με υφιστάμενους επενδυτές την Index Ventures & Paypal Ventures. Αν και δεν έχουν επενδύσει ξανά, η Tiger Global και η American express είναι υποστηρικτές της Codat.

Η Codat, που χρηματοδοτήθηκε το 2017, προσφέρει στις εταιρείες δανεισμού και πληρωμών SaaS ένα API για τη δημιουργία ολοκληρωμένων προϊόντων για τους πελάτες τους στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η εταιρεία αναφέρει ότι εξυπηρετεί πλέον πάνω από 200 πελάτες, συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων τραπεζών όπως η Brex, Jeeves, Pipe και Clover στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βόρεια Αμερική και την Αυστραλία.
Τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία της “κρίσιμης υποδομής” της εταιρείας, η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως το προεπιλεγμένο εργαλείο ανταλλαγής δεδομένων στην οικονομία των ΜΜΕ

Η επιτυχημένη πορεία των BudCoinhouseYabieDefactoFactrisCryptioRequestNextGateTechDatiaFungLoopingOne και η  Kita είναι πραγματικά αξιοσημείωτη, καθώς ολοκλήρωσαν εξίσου επιτυχημένους επενδυτικούς γύρους.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις